Mobile menu
Torcida Pipi Duga Čarapa na Poljudu

Torcida Pipi Duga Čarapa na Poljudu

 
7/6/2010 - 21:10 sati
Ostale vijesti

U posjet Hajduku i stadionu na Poljudu došla su djeca vrtića “Pipi Duga Čarapa” iz Solina. “Naoružano” dresovima, zastavicama i šalovima, trideset i devetoro djece oživjelo je stadion u učmalo postsezonsko vrijeme. Djeca, osobito muškići, nisu krila oduševljenje što su šetala prostorijama kojima svakodnevno koračaju njihovi idoli Senijad Ibričić, Ivan Strinić, Danijel Subašić...

Ostali su fascinirani fotografijama povijesnih Hajdukovih utakmica, iako im nije bilo jasno zašto na nekima od njih, crno - bijelim, nema boje!

- Prvo ćete mi svi glasno reć za koga navijate? - upitao je djecu dobri duh, domar Hajduka Božo Pezelj koji je, uz asistenciju drugog domaćina i suorganizatora izleta, bivšeg igrača Hajduka Vlatka Đolongu, najmlađe upoznavao s povijesti kluba.

- Za Hajduk! - uzvratili su glasno mališani.

- E, sada možemo u obilazak - poručio je Božo. Pokazao je barba Božo djeci stadion, kip najvećeg igrača Hajduka svih vremena Bernarda Bajde Vukasa, svlačionice, tunel kojim nogometaši izlaze na travnjak, a zatim su djeca dobila priliku trčati po tartan-stazi, uz napomenu da ne gaze po travnjaku koji se oporavlja. “Razletili” su se u svim smjerovima po stazi poput “peglica” u luna parku, ali vrlo brzo moglo se čuti: - Karabatić, nema trčanja po terenu! - no, već je bilo kasno.

Dotle je trogodišnji Tonći s brojem 3 i prezimenom Karabatić na leđima, u stilu Oremuša, već više nego uspješno prolazio pokraj imaginarnih protivničkih igrača po desnom boku. Kad se djeca zaigraju, tko im što može zamjeriti, a i ne dolazi se svaki dan na Poljud.

Godinu stariji Marko Papić iskrao se nakratko iz videokruga, da bi se trenutak - dva poslije već penjao stubištem prema sjevernoj tribini! Na upit kamo se zaputio, uslijedio je odgovor kao iz topa: - Idem navijat! - uzvratio je potencijalni budući vođa Torcide. Četverogodišnji Borna Belička nije puno dvojio koji mu je nogometaš Hajduka najdraži.

- Ibro je najbolji! Nakon fotografiranja na terenu, djeca su se prebacila u trofejni salon u kojem su saznala mnogo o silnim trofejima u Hajdukovoj riznici. Antonio Perišić iz daljine se divio “pokalima”, no Lucija Vukušić nije mogla izdržati da barem ne takne trofeje. Za kraj su se djeca za uspomenu fotografirala i uz trofej koji ih je najviše zanimao, trofej osvajača kupa Hrvatske - popularno “Rabuzinovo sunce”.



Preneseno iz Slobodne Dalmacije (Akcija Slobodne i Hajduka)
F. Vulas / foto: V. Dugandžić (Cropix)

 

7/6/2010 - 21:10 sati
Ostale vijesti