Mobile menu
Toni Borevković novi je igrač Hajduka!

Toni Borevković novi je igrač Hajduka!

 
20/6/2022 - 13:40 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!Toni Borevković novi je igrač Hajduka!
Toni Borevković novi je igrač Hajduka!

Toni Borevković novi je igrač Hajduka, 25-godišnji stoper u nedjelju je prošao liječničke preglede u Zagrebu te se danas priključio Bijelima na pripremama u austrijskom Bad Waltersdorfu. Borevković stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz portugalskog prvoligaša Vitorije de Guimaraes, a u Hajduku će nositi dres s brojem 5. 

Borevković je rođen 18. lipnja 1997. godine u Slavonskom Brodu, a nogometnu karijeru započeo je u Marsoniji. Tijekom 2012. godine prelazi u zagrebački Dinamo za čije je mlađe uzrasne kategorije nastupao do 2016. godine, kada odlazi u Rudeš gdje je zapaženo igrao sljedeće tri sezone i prikupio preko šezdeset službenih nastupa.

Transfer u portugalski Rio Ave ostvario je 2018. godine te je u tri sezone upisao preko 80 službenih nastupa. U posljednjoj sezoni prešao je redove Vitorije de Guimaraes za koju je odigrao 24 utakmice. 

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti. Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima svoje karijere - kazao je o Toniju sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe - kazao je Toni nakon potpisa za Hajduk. 

Toni, dobro došao! Želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu.

20/6/2022 - 13:40 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr