Mobile menu
Tolić: Igrači su opravdali povjerenje i zaslužuju i dalje ostati u Hajduku

Tolić: Igrači su opravdali povjerenje i zaslužuju i dalje ostati u Hajduku

 
20/12/2018 - 13:07 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

Kadeti Hajduka pobjedom protiv Varaždina završili su polusezonu, nakon koje su drugi na ljestvici 1. HNL uz ostvarenih 10 pobjeda i pet neodlučenih rezultata te su jedina neporažena momčad. Za dojmove nakon prvog dijela prvenstva upitali smo trenera Bijelih Igora Tolića.

- Sam početak sezone bio nam je malo turbulentan što se tiče ozljeda, tako da je slaganje momčadi ustvari potrajalo do početka listopada. Stoga u tom periodu igra nije bila na nivou koji priželjkujem i ostvarili smo nekoliko neplaniranih remija. Nakon toga smo se uspjeli standardizirati i odraditi dovoljno zajedničkih treninga što je rezultiralo boljim nogometom. Posebno se to vidjelo u derbijima protiv Dinama i Rijeke koje smo dobili, momčad je rasla iz kola u kolo i mislim da smo na dobar način završili polusezonu. U posljednje četiri utakmice postigli smo 14, a primili samo jedan pogodak.

Koliko ste zadovoljni pojedinačnim učinkom igrača?

- Nemamo običaj izlaziti s imenima, drago mi je da smo imali velik broj reprezentativaca, a posebno što smo isprofilirali i puno igrača mlađeg godišta, čak su i neki pioniri upisali nastupe za kadetsku momčad, a u pobjedi u derbiju protiv Dinama branio je dječak rođen 2004. godine. Mislim da su svi igrači opravdali povjerenje i zaslužuju i dalje ostati u Hajduku.

Sada slijedi zasluženi odmor?

- Pa ne baš u potpunosti. Igrači su slobodni od 20. prosinca do 10. siječnja, s tim što će individualno od 26. prosinca provoditi programe koje su dobili od kondicijske službe. Veći broj igrača, njih čak 11 dužan se odazvati na reprezentativne kampove U-16 i U-17, tako da će im i period od 4. do 10. siječnja biti ispunjen obvezama. 

20/12/2018 - 13:07 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr