Mobile menu
THINK PINK: HNK Hajduk ambasador ''Race for the cure''

THINK PINK: HNK Hajduk ambasador ''Race for the cure''

 
17/9/2019 - 20:26 sati
Klub

Županijska liga protiv raka Split, koja već više od pola stoljeća vrijedno radi na prevenciji i smanjenu smrtnosti od raka, poziva na utrku 'Race for the Cure', s ciljem smanjenja smrtnosti od raka dojke. Trka je po prvi put organizira u Hrvatskoj i to baš u Splitu u subotu i nedjelju, 28. i 29. rujna, a ambasador utrke je i HNK Hajduk.

Naime, 'Race for the cure-Think pink' je najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, a koji se svake godine održava u preko 140 gradova širom svijeta i u kojem sudjeluju milijuni ljudi, a nastao je sad već davne 1983. godine u američkom gradu Dallasu. Ciljevi akcije su slavljenje života, smanjenje smrtnosti od raka dojke, promoviranje ranog otkrivanja bolesti, sjećanje na one koji su izgubili borbu protiv bolesti.

Sama trka/šetnja 'Race for the cure' održat će se 29. rujna sa startom u 11 sati na splitskoj Rivi. Nije natjecateljskog karaktera, a pozvani su svi da daju podršku i slave život. Duga je 5 kilometara i prolazi kroz srce Splita, dok će šetači prošetati 2 kilometra.

- Mogu se nositi znakovi podrške, transparenti, trčati ili šetati u ime ili u sjećanje na nekog vama posebnog. Pink majice nose hrabre dame koje se liječe i koje su pobijedile rak, dok bijele majice nose njihovi podržavatelji - pojašnjavaju iz Županijske lige protiv raka.

Registracija za trku/šetnju može se napraviti online preko linka http://www.zlpr.hr/prijava-na-think-pink-utrku ili u uredu Lige (2. kat Onkologije na Firulama) i u subotu  od 09 do 13 sati u Marmontovoj gdje će biti registracijski štand.

- Registracija iznosi 50 kuna, a uplatom se dobiva majica. Za one koje je bolest dotaknula, hrabro i s ponosom nosit će pink majicu, dok će ostali sudionici dobiti bijelu. Majice se mogu preuzeti u subotu 28. rujna na Rivi u šatoru Think Pink, ili radnim danom u uredu Lige od 7 do 15 sati. Možete se registrirati pojedinačno ili kao team. Team mogu biti prijatelji, obitelj, suradnici, kolege, članovi kluba... Najvažnije je da se tim sastoji od ljudi koji imaju zajednički interes, pružaju zajedničku podršku. Svi timovi mogu biti uniformirani, nositi nešto svojstveno njima, poruku, transparent, zastavu, kapu, balone, i time dati podršku onima koji se bore protiv raka. Na broj od 10 članova tima, dobijete 1 majicu gratis - dodaju iz Županijske lige protiv raka. 

Dodatne informacije se mogu dobiti na broju telefona 556-476, ili putem maila vinka@zlpr.hr. Na Rivi će u subotu 28. rujna biti organiziran zabavni plesno glazbeni program za djecu tijekom dana, a navečer za odrasle. 

17/9/2019 - 20:26 sati
Klub