Mobile menu
Talentirani Rokas Pukštas potpisao s Hajdukom do 2025. godine!

Talentirani Rokas Pukštas potpisao s Hajdukom do 2025. godine!

 
4/3/2022 - 14:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Rokas Pukštas produžio s Hajdukom do 2025. godineRokas Pukštas produžio s Hajdukom do 2025. godineRokas Pukštas produžio s Hajdukom do 2025. godineRokas Pukštas produžio s Hajdukom do 2025. godine
Rokas Pukštas produžio s Hajdukom do 2025. godine

Talentirani 17-godišnji vezni igrač Rokas Pukštas potpisao je danas ugovor s Hajdukom do 2025. godine. Rokas je trenutno član juniorske momčadi Bijelih za koju je ove sezone upisao dvadeset službenih nastupa i postigao ukupno osam pogodaka. Od početka sezone povremeno trenira s prvom momčadi, a u Hajduku će nositi dres s brojem 21. 

Pukštas je rođen 25. kolovoza 2004. godine u Stillwateru u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy / Barca Academy u SAD-u. Na Poljud je stigao 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna". Od početka ove sezone postao je član U-20 reprezentacije SAD-a za koju je upisao dva službena nastupa. 

- Rokas je igrač kojeg je klub doveo u procesu selekcije putem talent skautinga još 2020. godine, a u dosadašnjem periodu provedenom u našoj Akademiji postigao je značajan napredak u svim segmentima nogometne igre. Prema svim karakteristikama koje prikazuje na terenu, ali i izvan njega, radi se o kvalitetnom, razvojnom i perspektivnom igraču. Modernom profilu centralnog i ofenzivnog veznog igrača. Bit će mu potreban određeni period adaptacije na seniorski nogomet, odnosno plansko uvođenje u igru u određenim utakmicama, ali taj proces vjerojatno neće biti dugotrajan zbog njegovih igračkih kvaliteta i mentalnih karakteristika - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Jako sam sretan, ovo je samo početak putovanja, potpis na papiru, ništa se kod mene neće promijeniti. Nastavit ću raditi i trenirati s istim entuzijazmom, davati sve za ovaj Klub koji ima najbolje navijače u Europi. To ne govorim bez razloga nego zato što svi osjećamo njihovu ogromnu podršku, posebno je to došlo do izražaja na utakmici s Atletico Madridom i nakon nje. Želim se ovdje nastaviti razvijati i pomagati Hajduku da pobjeđuje. Od svog prvog dana na Poljudu imam veliku podršku svih ljudi, od trenera do zaposlenika, osjećam se tu kao doma i želim Hajduku to vratiti na pravi način - kazao je Pukštas nakon potpisa ugovora. 

Rokas čestitamo, želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

4/3/2022 - 14:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr