Mobile menu
Svečano predstavljen Ivan Rakitić: Tisuće navijača ga dočekale ispred Poljuda

Svečano predstavljen Ivan Rakitić: Tisuće navijača ga dočekale ispred Poljuda

 
21/7/2024 - 22:01 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Službeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana RaktićaSlužbeno predstavljanje Ivana Raktića
Službeno predstavljanje Ivana Raktića

Ivan Rakitić u nedjelju poslijepodne sletio je u Split nakon što je večer ranije i službeno potpisao za Hajduk. Ubrzo nakon dolaska u grad pod Marjanom, Ivan je stigao na Poljud, gdje je i službeno predstavljen na konferenciji za medije. 

Pred Poljudom se okupilo nekoliko tisuća Hajdukovih navijača koji su došli pozdraviti jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hrvatskog nogometa, on ih je pozdravio s balkona Bijelog salona, a ovaj prekrasan doček kod njega je izazvao posebne emocije.

- Hvala svima koji su me došli pozdraviti. Hvala predsjedniku, sportskom direktoru, navijačima, mojoj ženi koja me podržala u ovoj odluci, vjenčanom kumu... Da mi je netko rekao prije dva-tri mjeseca da ću ovdje doći, nasmijao bih se. Zahvalan sam što mogu nešto vratiti hrvatskom nogometu. Došla je prilika da se pridružim HNL-u. Nije bila druga mogućnost nego Hajduk. Sretan sam da je ovo moguće. Jedva čekam da se priključim momčadi, da budem dio grada, kluba, naših navijača, da se radim, trudim i borim, da što prije krenem - istaknuo je Ivan Rakitić u uvodu pa nastavio:

- Svi mi imamo istu želju, a to je pobijediti svaku utakmicu. Ja sam tek sletio, želim upoznati trenera i suigrače. To je ono što želim. Da se svi trudimo, da radimo zajedno i svi imamo taj poseban gen da želiš pobijediti sve. Kad igram s djecom Uno, teškog srca im puštam, a želim ih pobijediti. Jedva čekam da zaigram, idemo utakmicu po utakmicu i ne želim razmišljati što će biti za devet mjeseci. Sljedeća utakmica je najbitnija.

O tome kako je došlo do ovog velikog transfera govorio je predsjednik Uprave Ivan Bilić.

- Jako mi je drago što smo prije početka sezone doveli najboljeg igrača kojeg smo mogli dovesti. Ivane, puno ti hvala što si tu. Hvala našim sponzorima, primarno Tommyju koji je klubu podigao sponzorstvo i mi smo mogli realizirati ovaj transfer - istaknuo je Hajdukov predsjednik. 

Sportski direktor Nikola Kalinić kazao je kako je ovo jedan od najvećih transfera u povijesti Kluba. 

- Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u povijesti Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao je trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uvjeriti. Želim da ovo što prije završi jer već u četvrtak nam je prva utakmica i želimo u sezonu krenuti kako treba - ovako je Nikola Kalinić predstavio Ivana Rakitića. 

Cijelo predstavljanje pogledajte na Hajduk Digital TV. 

21/7/2024 - 22:01 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr