Mobile menu
Svaguša o ugovorima Vejića, Šerića...

Svaguša o ugovorima Vejića, Šerića...

 
20/1/2010 - 14:55 sati
Prva momčad

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša iznio je danas neke informacije koje se odnose na pregovore s pojedinim igračima oko visine njihovih ugovora.

Kad su u pitanju stajališta oko Marijana Buljata, Darija Jerteca, Anthonyja Šerića i Hrvoja Vejića, predsjednik Svaguša naglašava kako nikakvog odstupanja od izrečenih im ponuda – neće biti!

- Jertec i Buljat imaju ugovore do lipnja 2012. godine, a godišnja plaća im je 246 tisuća eura bruto (Jertec, nap.a.), odnosno 350 tisuća eura bruto (M. Buljat, nap.a.). Dariju smo ponudili 100 tisuća eura i „slobodne papire“, a Marijanu 180 tisuća i, također, „slobodne papire“.  Ako vjeruju u svoje sposobnosti takvu ponudu ne bi trebali odbiti – smatra predsjednik Hajduka.

- O Vejiću i Šeriću kao momcima imam dobro mišljenje, no očekivao sam od njih da će pokazat svoju dobru volju i da će izaći ususret klubu koji je mnogo puta izlazio ususret njima. Međutim, u razgovoru s njima osjetio sam da nemaju namjeru popustiti.

Iznio je Svagušta i detalje Vejićeva i Šerićeva ugovora.

- Hrvoje ima ugovor koji mu jamči 360 tisuća eura godišnjee, te još 120 tisuća odigra li 50 posto utakmica. No, zamislite, postoji i klauzula u kojoj stoji da mu se u odigrane utakmice zbrajaju čak i one koje ne odigra zbog eventualne ozljede nastale tijekom utakmice ili treninga. To praktički znači da ima zajamčenih 480 tisuća eura godišnje! Anthony ima 300 tisuća, te još 120 tisuća za 50 posto odigranih utakmica.  Mi smo im ponudili fiksno između 220 i 240 tisuća bruto, plus premije, ali oni o tome ni ne žele razgovarati.

Po dosadašnjih ugovorima, nastavlja Svaguša, igrači ne snose teret loših rezultata. Upravo stoga klub nudi ugovore kojim bi nagrađivali uspjehe.

- Mislim da je to normalan način kako bi jedan klub trebao funkcionirati. Normalno je ugovore vezati uz rezultat. Upravo stoga smo im ponudili fiksnu plaću plus premije. A one su 30 tisuća eura za osvojeni Kup, 50 tisuća eura za Prvenstvo, te najmanje 2000 eura za svaku gostujuću pobjedu, te 1000 za domaću. Isto tako, za pobjede nad kvalitetnijim suparnicima one bi bile i još veće – pojašnjava prvi čovjek Hajduka.

- Ali kad već ne žele popustiti mi ćemo se okrenuti mladima. Upravo zato su stigli Goran Jozinović i Matej Jonjić. Rez se morao napraviti, a bolje ga je učiniti sada kad smo sedmi. Krećemo s mladima, no ciljevi ostaju jednaki. Jonjić, primjerice, mjesečno ima 2500 eura bruto, neusporedivo manje, a mlad je igrač kojeg će se moći prodati. Upitno je bi li neki transfer za dvije godine mogli napraviti s Vejićem i Šerićem...

Na upit o statusu Florina Cernata, Srđana Andrića i braće Sharbini predsjednik Svaguša kaže kako će se i ishod razgovora o njihovim ugovorima znati već u idućih nekoliko dana. Istaknuo je Svaguša kako spomeniti igrači "shvaćaju situaciju i spremni su razgovarati".

Ivan Rodić traži novi klub, no Hajduk će za njega tražiti odštetu (iznos nije objavljen), a kada je u pitanju Ivo Smoje Svaguša kaže:

- Ivo je dobar momak, bio je vrlo korektan i prema njemu ćemo biti popustljiviji.

Klupski proračun ne bi smio biti veći od 50 milijuna kuna, kaže Hajdukov predsjednik, dodajući da će klub, bez obzira hoće li Vejić i(li) Šerić popustiti usvojim zahtjevima ili ne, uštedjeti veliki novac.

- Neće odigrati 50 posto utakmica, pa ćemo uštedjeti čak i nekoliko stotina tisuća eura, s čime možemo platiti desetoricu naših mladih i perspektivnih igrača. Ako ne uspijemo u dogovoru, nećemo popustiti. Legalist sam, ugovore ćemo platiti, ali barem nećemo dodatne bonuse na 50 posto odigranih utakmica - jasno je poručio predsjednik Hajduka Joško Svaguša.

 

20/1/2010 - 14:55 sati
Prva momčad