Mobile menu

ŽNK Dinamo

ŽNK Dinamo

2:2

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

Natjecanje: 5. kolo
Mjesto: Sesvete
Datum: 9/10/2023
Supersport Prva HNLŽ: ŽNK Dinamo - ŽNK Hajduk 2:2

Supersport Prva HNLŽ: ŽNK Dinamo - ŽNK Hajduk 2:2

 
9/10/2023 - 16:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr

ŽNK Dinamo - ŽNK Hajduk 2:2  (1:0)
Supersport  Prva HNLŽ - 5. kolo
Stadion: Sesvete
Sudac: Karlo Rupčić (Kalinovac)
Strijelkinje: 1:0  Jyoti (35), 1:1 Grebenar (52), 2:1 Sarkanaite (56), 2:2 Aycock (88)
Hajduk: Jonjić, Turkalj (od 62. Prskalo), Pedić, Herceg, Brnić, Štrkalj (od 62. Ratković), Bakalar (od 85. Mišura), Vlastelica (od 80. Patock), Vlajčević (od 80. Petković), Grebenar, Aycock.
Peto kolo 1. HNLŽ donijelo je nogometašicama Hajduka gostujući okršaj s Dinamom. Utakmica s dva različita poluvremena završila je podjelom bodova, a krajnji rezultat je 2:2. 
Igračice trenerice Tamare Benković dva su se puta vraćale iz rezultatskog minusa. Bod na gostovanju u Sesvetama donijela je Amerikanka Treva Aycock u 89. minuti. Akciju je započela Antonia Mišura s dva vrhunska driblinga i loptom u dubinu za Andreu Grebenar. Prva topnica lige probila je desnu stranu i ubacila prizemnu loptu, a američko pojačanje Bijelih je spretnim uklizavanjem poslalo loptu pod prečku. Prije toga sjajna Grebenar je u 54. minuti donijela Bijelima prvo izjednačenje odmjerenim udarcem glavom nakon ubačaja Ivane Vlajčević s desne strane. 


- Teška i tvrda utakmica, Dinamo u globalu dominantniji, pogotovo prvo poluvrijeme gdje nismo bile prave. U drugo poluvrijeme smo ušle odlučnije, napravili neke zamjene koje su urodile plodom. Dva puta smo se vraćali iz minusa što pokazuje karakter i snagu ove ekipe. Slijedi nam rekuperacija i priprema za sljedeći ispit protiv Donata gdje idemo po tri boda - riječi su trenerice Tamare Benković.

Laura
Vlastelica provela je na terenu 80 minuta i prikazala se u vrlo dobrom svjetlu. 

- Teška utakmica i težak teren, prvo poluvrijeme je bilo vrlo loše. U svlačionici smo se pribrale i dobile savjete stožera te je nastavak izgledao mnogo bolje što je rezultiralo s naša dva gola. Pokazale smo karakter i dva puta se vratile iz minusa. Došle smo po tri boda, kući se vraćamo s jednim. Čeka nas gostovanje kod Donata gdje također idemo na tri boda - rekla je mlada ofenzivna igračica Hajduka koji u sljedećem kolu gostuje u Zadru kod ŽNK Donata.

9/10/2023 - 16:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr