Mobile menu
SuperSport HNL: Hajduk danas od 17 sati igra u gostima protiv Gorice!

SuperSport HNL: Hajduk danas od 17 sati igra u gostima protiv Gorice!

 
17/9/2023 - 08:04 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Gorica - Hajduk 2:1 (Velika Gorica, 17/9/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 17 sati igraju protiv Gorice u Velikoj Gorici u okviru 8. kola SuperSport HNL. U današnjem susretu momčad će s klupe ponovno voditi trener Ivan Leko koji je proteklih pet utakmica morao propustiti zbog suspenzije.

- Drago mi je što sam opet tu nakon dugo vremena. Meni je i dalje to jako bolno, i dalje imam mišljenje o svemu tome. Neke stvari vrijeme liječi, ali nešto i ne liječi. Teško mi je bilo gledati s tribina ovih pet utakmica. Nadam se da neću morati više. Očekujem protiv Gorice tešku utakmicu. Bit će ključno da pokažemo timski duh. Individualna kvaliteta je bitna, ali snaga momčadi je još bitnija - ovako je današnji dvoboj najavio trener Leko na konferenciji za medije održanoj u petak na Poljudu. 

Hajduk je u posljednjem prvenstvenom kolu doživio neugodan poraz od Istre 1961 na Poljud čime je okončan stopostotni učinak u prvenstvu. Bez obzira na taj poraz, Hajduk se i dalje nalazi na vrhu tablice s 15 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Rijeke i trećeplasiranog Dinama. 

Tijekom reprezentativne stanke Bijeli su odigrali utakmicu 1/16 SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U srijedu su hajdukovci s ukupnih 6:0 pobijedili Omladinac iz Gornje Vrbe u susret koji je odigran u Slavonskom Brodu te se time plasirali u sljedeću fazu natjecanja.

Gorica je u aktualnoj sezoni osvojila ukupno 9 bodova u 6 odigranih kola i trenutno zauzima peto mjesto prvenstvene tablice. Nedavno je momčadi iz Velike Gorice preuzeo novi trener Dinko Jeličić koji u ovom susretu zbog prikupljena tri žuta kartona ne može računati na svog najboljeg strijelca Ndockyta. 

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Vladislavaca, a četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak, a asistent VAR suca Ivan Vučković - obojica iz Zagreba. 

17/9/2023 - 08:04 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr