Mobile menu
SuperSport 1. HNLŽ: ŽNK Hajduk - ŽNK Agram 3:1

SuperSport 1. HNLŽ: ŽNK Hajduk - ŽNK Agram 3:1

 
1/10/2022 - 15:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

ŽNK Hajduk – ŽNK Agram  3:1 (2:0)
4. kolo HNLŽ
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelkinje: 1:0 Grebenar (10-11 m), 2:0 Bulum (32), 3:0 Herceg (71), 3:1 Novak (81)  

Hajduk: Prljević, Prskalo, Turkalj, Grebenar, Čanjevac, Kukavica, Bakalar (od 66. Herceg), Bagarić (od 79. Vlastelica), Dugandžić (od 81. Deranja), Patock (od 79. Rusković), Bulum.  

Nogometašice Hajduka u vrlo zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici zasluženo su pobijedile ŽNK Agram s 3:1. Utakmica je praktički riješena u prvom dijelu, u kojem su Bijele stvorile dvije prave prilike i obje realizirale. Najprije je u 10. minuti Janja Čanjevac dugom loptom odlično pronašla u vrhu napada Lorenu Ljubicu Bulum, koja se oslobodila svojih čuvarki, nakon čega je oborena. Sutkinja Jelena Pejković opravdano je pokazala na bijelu točku, a Andrea Grebenar precizno je gađala gornji lijevi dio gola. Bijele su povećale vodstvo nakon lijepe i brze akcije u 32. minuti. Završnicu su odradile Gwen Patock, koja je ubacila s desne strane i Bulum, koja je s desetak metara prizemnom loptom pogodila za 2:0. Gošće su pri rezultatu 1:0 u 28. minuti mogle doći do izjednačenja, ali je Sandra Žigić s 12 metara iskosa šutirala pored gola. Sedam minuta prije kraja prvog poluvremena Agram je zaprijetio s lijeve strane, ali lopta koju je s par metara uputila Maja Lena Bičanić prošetala se paralelno s gol linijom.

Sve dvojbe o pobjedniku riješila je u drugom dijelu Sara Herceg samo pet minuta nakon što je ušla u igru. Ona je lukavo izvela slobodni udarac s pozicije uz samu lijevu aut liniju. Svi su očekivali centaršut, a njen jaki prizemni udarac završio je u donjem desnom kutu zajedno s vratarkom Agrama, koja je zakasnila s intervencijom. U 74. minuti igračice trenerice Tamare Benković odradile su još jedan uspješan pritisak na protivničkoj polovici i oduzele loptu, a onda je Grebenar u situaciji jedan na jedan prebacila gostujuću vratarku, ali i vrata. Sama završnica pripala je gošćama koje su pokušavale ugroziti danas vrlo sigurnu Anamariju Prljević. Najopasniji je bio pokušaj Slavice Buge iz blizine u 80. minuti, ali je Prljević refleksno reagirala i odbila loptu, koja je od prečke otišla u korner. Minutu kasnije gošće ipak dolaze do počasnog pogotka. Duga lopta iz zadnje linije stigla je do Lane Novak, koja bježi svojim čuvaricama i pogađa mrežu pored nemoćne domaće vratarke. 

1/10/2022 - 15:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr