Mobile menu
Suparnici se boje prvog, Hajduk opasniji u 2. dijelu

Suparnici se boje prvog, Hajduk opasniji u 2. dijelu

 
30/3/2010 - 15:53 sati
Prva momčad

Najvažnije nam je bilo izdržati pritisku prvih 15-ak minuta - kazao je nakon posljednjeg poraza od Hajduka (2:0) trener Varteksa Samir Toplak.
- Hajduk je tada najopasniji... - dodao je. I nije bio u pravu! Izdržao je Varteks, ali je svejedno poražen.

Ni ukupna statistika baš nije na strani Toplaka i ostalih trenera koji u pravilu, barem tako naglašavaju, kreću u utakmice pokušavajući preskočiti Hajdukovih "uraganskih 15 minuta". Da je istina nešto sasvim drugo jasno se to da iščitati iz sljedećeg podatka:

Hajduk je ove sezone u HNL-u do sada zabio 35 golova, od kojih samo 12 u prvim poluvremenima! Skoro dvostruko više (23) postigao je u drugim dijelovima utakmica. A da "Hajdukovih 15 minuta" na početku susreta nikako ne drži vodu svjedoči i podatak da su od tih 35 golova Splićani u prvoj trećini prvog dijela zabili samo dva gola. Dakle, u cijeloj sezoni u prvih 15 minuta utakmica samo su dvaput Bijeli tresli mreže suparnika!

Zanimljivo je isto tako i da je prema dosadašnjem učinku Hajduk najopasniji u prvih pola sata drugog dijela. Od 46. do 75. minute je tijekom dosadašnja 22 kola Prve HNL momčad s Poljuda postigla gotovo polovicu svih ovosezonskih golova - čak 17!

A.B.

30/3/2010 - 15:53 sati
Prva momčad