Mobile menu
Suba, dobrodošao doma!

Suba, dobrodošao doma!

 
22/9/2021 - 16:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Danijel Subašić vratio se na Poljud!Danijel Subašić vratio se na Poljud!Danijel Subašić vratio se na Poljud!Danijel Subašić vratio se na Poljud!Danijel Subašić vratio se na Poljud!
Danijel Subašić vratio se na Poljud!

Danijel Subašić nakon devet godina ponovno će braniti Hajdukove boje! Iskusni 36-godišnji vratar danas je na Poljudu potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2023. godine, stiže kao slobodan igrač, a nosit će dres s brojem 1. 

Nekadašnji reprezentativac, osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pojačat će vratarsku konkurenciju na Poljudu gdje se ponovno vraća nakon 2012. godine i transfera u francuski Monaco. Subašić je u Hajduk stigao iz svog matičnog Zadra 2008. godine te je u sljedeće tri i pol godine za Bijele upisao ukupno 126 službenih nastupa, a pri tom je u 57 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Bio je dio momčadi koja je osvojila Hrvatski nogometni kup u sezoni 2009/2010., a sezonu kasnije s Hajdukom je izborio grupnu fazu Europske lige. Za Monaco je nastupao do 2020. godine, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 44 nastupa. 

- S Danijelom smo dobili iskusnog vratara, našeg nekadašnjeg igrača i kapetana, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima. Josip Posavec se ozlijedio i na njega nećemo moći računati sljedeća tri mjeseca. Odmah smo reagirali i doveli vratara koji će svojim bogatim iskustvom te izraženim pobjedničkim mentalitetom imati veliki utjecaj na svlačionicu te je odličan izbor za drugog vratara. Subašić je cijelu svoju karijeru branio na najvišoj nogometnoj razini, predstavlja igrački autoritet, a imat će nemjerljiv utjecaj na razvoj naših mladih vratara - istaknuo je nakon potpisa ugovora Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

22/9/2021 - 16:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr