Mobile menu
Stvoreni su svi preduvjeti za uzlet Hajduka!

Stvoreni su svi preduvjeti za uzlet Hajduka!

 
8/7/2010 - 16:00 sati
Klub

Stvoreni su svi preduvjeti za uzlet našeg kluba! – kaže danas zadovoljan ostvarenim Hajdukov predsjednik Joško Svaguša.

- U prvih 11 mjeseci sam ispunio sva svoja obećanja. Osvojili smo drugo mjesto, Hrvatski kup, nakon pet godina konačno je u poljudske vitrine stigao trofej. A kad se sjetim dana kad sam preuzeo funkciju predsjednika, bio je Hajduk na 14. mjestu, trener u bolnici, Uprava je odstupila... Doista mogu kazati da je napravljeno čak i više od očekivanja! – naglašava predsjednik splitske momčadi..

- U kadru je bio čak 61 igrač, prinove su stizale od svugdje, ogromne količine novca su se izdvajale, a istovremeno vrlo malo ulagalo u klub. Mi smo nastavili vrlo štedljivo, oprezno, donijeli smo odluku da ne ulazimo u neizvjesnosti kupnje nečega što već imamo. Uloženo je bilo milijun eura u igrače koje smo dali na posudbe, koji nisu mogli biti u prvoj momčadi. Upravo stoga proteklu sezonu smatram godinom čistilišta, sportskog, duhovnog i financijskog.

U odnosu na prošlu sezonu, nitko od ključnih igrača nije prodan. Kadar je planski smanjen do optimalnog...
- Ispunjen je cilj da svi igrači, stožer i omladinska škola ne koštaju godišnje više od 25 milijuna kuna. Još 20 milijuna nam treba za ostale troškove, pa možemo kazati kako je 45 milijuna kuna proračuna realan novac za godinu dana života.

Kako puniti proračun?
- Neke smo poslove već odradili, idućeg tjedna će biti zatvorena financijska konstrukcija koja će osigurati sigurna sredstva najmanje do Nove godine, i to bez prodaje najvažnijih igrača. I bez financijskih sredstava od glavnog sponzora. A imamo desetak ponuda za glavnog sponzora...

Hajdukov predsjednik kaže kako se u proteklih godinu dana uštedjelo 2,2 milijuna eura.
- Istovremeno, u kadru imamo igrače kojima je vrijednost 15 milijuna eura. No, samo nemoralna ponuda, i to ako se dogodi krajem kolovoza, može osigurati prodaju nekoga. Imali smo ponudu za Ibričića, nudili su 3,5 milijuna eura. Odbili smo! Za Anasa se ponudilo 3,4 milijuna, odbili smo i to. Tražili su i Strinića, te još neke naše igrače, ali se nismo željeli u to upuštati. Imamo momčad koja može osvojiti prvo mjesto. Zreliji su i iskusniji godinu dana, treba nam samo malo sreće za dobar start. Stvoreni su uvjeti da Hajduk dogodine u lipnju ima 10 milijuna eura na računu, ulaže u momčad, te u ostale stvari koje čine klub – muzej, kampove i sl. - tvrdi predjednik Hajduka.

Do kraja prijelaznog roka Hajduk eventualno može dovesti samo napadača. No, Svaguša naglašava da se to neće dogoditi po svaku cijenu...
- U obzir dolazi možda samo špica koja će moći obećati 15-20 golova. Ne treba nam netko tko je kao naši sadašnji napadači ili malo bolji. Što će nam prinova koja bi samo gušila naše Čopa i Vukušića?! Imamo kvalitetne mlade igrače, treba vjerovati u njih, a kupovati se može samo netko tko će nam biti istinsko pojačanje.

Razjasnio je još jednom Hajdukov predsjednik situaciju oko nekih mlađih igrača. U slučajevima oko Marka Livaje i Marka Grčića napravili su Bijeli, kaže, sve što su mogli...
- Livaji smo ponudili maksimum, no njegova želja za odlaskom je bila veća. Nisam htio ulaziti u nikakve menadžerske priče, službeno nam za njega nijedan klub nije poslao ponudu. Grčiću su također ponuđeni svi uvjeti, ali ostao sa zatečen kad mi je došao taj mladi momak i kazao da mu dam ponudu. Izgubile su se sve moralne i ljudske vrijednosti! Dogovorili se se u klubu da mu ispisnicu ne damo, a zamislite, poslao nam je zahtjev u kuverti s grbom – Dinama.

Ivan Jakov Džoni i Ivan Tomičić?
- Njih dvojica su potpuno druga priča. U medijima se situacija oko njih napuhala, ne mogu se oni uspoređivati s Livajom i Grčićem. Obojica su odmah došli i kazali kako su ih zvali, ali i da niti ne pomišljaju otići s Poljuda.

Mario Tičinović?
- Na ultimatum od 65 posto odigranih utakmica se ne može pristati. Nikada na ovim prostorima nisam čuo za takvo nešto.

Zaključio je predsjednik Svaguša ovaj razgovor s porukom kako ne želi jednog dana otići s Poljuda a da mu se može kazati kako je potpisao makar i jedan ugovor koji je štetan za Hajduk.


arhivska fotografija
 

8/7/2010 - 16:00 sati
Klub