Mobile menu
Što sve treba znati o RNK Split?

Što sve treba znati o RNK Split?

 
7/3/2011 - 09:03 sati
Prva momčad

- U dosadašnjih 20 prvenstvenih utakmica RNK Split je deset puta pobjeđivao, triput remizirao i sedam puta gubio. Postigli su igrači Ivana Katalinića 25 golova, a primili 15.

- Trenutačno su treći, 11 bodova iza Hajduka, dva ispred Cibalije.

- Prvi ovosezonski ogled ovih suparnika u Parku mladeži završio je bez pobjednika (1:1). Bila je to tada čak deveta (!) utakmica Bijelih u samo 30-ak dana, a svega 72 sata ranije u Rumunjskoj su odigrali uzvratni dvoboj protiv Uniree i osigurali nastup u Europskoj ligi.

- Nastavak sezone otvorili su igrači Splita s dvije pobjede. Pošlo je to za rukom još samo Hrvatskom dragovoljcu.

- Gotovo da im je svejedno igraju li u Parku mladeži ili negdje drugdje. Imaju gotovo identičan učinak, po pet pobjeda u po 10 odigranih domaćih i gostujućih utakmica. Kod kuće su triput poraženi, u gostima jednom više.

- U posljednje tri gostujuće utakmice osvojili su čak sedam bodova (dvije pobjede i remi). Ukupno su na 10 gostovanja primili samo sedam golova, a postigli 10.

- Posljednji put su u gostima poraženi još 30. listopada prošle godine, i to u Zadru s 1:0. Nakon tog dvoboja su u Zagrebu porazili Hrvatski dragovoljac, pa remizirali u Varaždinu, te u prvom kolu nastavka slavili u Koprivnici.

- Gostovanja u Dalmaciji im (za sada) ipak ne odgovaraju! Izgubili su bez postignutog gola i u Zadru i u Šibeniku...

- Najbolji strijelac im je Bojan Golubović sa šest golova, drugi je Josip Serdarušić sa četiri, Sead Bučan i Romano Obilinović su se tri puta upisivali među strijelce...

- U posljednjoj utakmici (Cibalia, 2:1) RNK je izgledao ovako: Split: Vuković, Marčić, Križanac, Vidić, Budiša, A. Vitaić, Erceg (Šimić 57), Obilinović (Rašić 66), Serdarušić (Lojić 88), Bučan, Golubović.

7/3/2011 - 09:03 sati
Prva momčad