Mobile menu
Što novinari misle o Barceloni na Poljudu?

Što novinari misle o Barceloni na Poljudu?

 
5/5/2011 - 14:22 sati
Klub

ŠTO SPLITSKI SPORTSKI NOVINARI MISLE O DOLASKU BARCELONE NA POLJUD?

Ideja dolaska Barcelone je odlična. Zar bi netko mogao poželjeti veći klub na proslavi 100-godišnjice Hajduka ? Znam da nije lako zadovoljiti naše ljude koji će svakom projektu pronaći zamjerke, ali sa Messijem ili bez Messija to je u svakom slučaju spektakla povijesnih dimenzija. Utakmica vrijedna proslave 100 godina Hajduka. Moj argument dolaska je također i pogled u statistiku. Koje klubove smo imali priliku gledati proteklih godina na Poljudu? Izuzevši prošle godine bili su to razni Shelbournei, Debreceni, Žiline, ekipe s Malte... Godinama smo već na margini europskih zbivanja i sad nam je Barcelona odjednom sporna. Zapitajmo se onda kada će opet pružiti takva prilika i kako bi se osjećali da Barca dođe Dinamu na proslavu 100-godišnjice. Dalje ne treba. 

Jurica Radić, Sportske novosti

--------

Potez predsjednika Maleša i Hajdukove Uprave je odličan! Dolazak Barcelone ne može biti baš nikakav minus, bez obzira na situaciju oko Messija. Najveća stvar bi bila kad bi utakmica bila odigrana pred početak sezone, dolazak najtraženije momčadi svijeta u Split bi odjeknuo cijelom planetom. U fokusu svega bi bio upravo - Hajduk - klub kojemu je u goste na proslavu rođendana došao jedan velikan poput Barce.

Cijena ulaznica također nije sporna, a poglavito uz ovu odličnu ideju nove Uprave. Istovremeno, izvrsna je to prigoda, ali i krajnje vrijeme, za klub kao Hajduk u kojeg se navijači zaklinju i toliko ga vole, da konačno dobije 10 tisuća pretplatnika...

Ozren Maršić, Večernji list

--------

Dolazak Barcelone bio bi prava stvar bez obzira na to hoće li igrati Messi ili ne. A još bolja bi stvar bila da Barca na Poljudu prođe kao svojedobno Manchester United, pa da ta utakmica i po rezultatu postane povijesna.

Blaž Duplančić

-------

Dolazak Barce bi bio veličanstven i za sve nezaboravan događaj. Financijska ulaganja se ne trebaju shvaćati kao trošak, već ulaganje koje će se nedvojbeno isplatiti. Događaj je to koji će odjeknuti diljem svijeta, bez obzira na igrački kadar Barcelona će biti golemi mamac koji će rasprodati stadion. Jasno, trebao bi se osigurati model prema kojemu će se onim najvjernijim navijačima ponuditi prihvatljiva cijena ulaznice, o tome je već dijelom govorio predsjednik Maleš. U svakom slučaju, velika je to prigoda za novo klupsko vodstvo, odjel marketinga...

Alen Orlić, Jutarnji list

--------

Dolazak Barcelone na Poljud i odigravanje prijateljske utakmice s Hajdukom, bio bi svakako spektakl za pamćenje, kruna nezaboravne proslave jubilarnog 100. rođendana. Čak i bez Messija, koji će, budimo realni, vrlo teško vidjeti Split, planetarno popularna Barcelona ima dovoljno kvalitetnih igrača koje vrijedi vidjeti uživo na Poljudu. No ono što je jako bitno za cijelu priču, je da Hajduk iz nje na koncu ipak mora izaći bez financijskog minusa. Hajduk na dolasku Barcelone mora zaraditi!

Ako se obistini najava predsjednika Maleša, koji kupnju ulaznice za Barcelonu namjerava po povoljnim uvjetima vezati uz kupnju godišnje pretplate za utakmice Hajduka, to bi značilo ne samo da je Hajduk financijski dobro prošao, nego i da je osigurao brojnu posjetu utakmicama HNL-a u sljedećoj sezoni.

Tomislav Gabelić, 24 sata

--------

Barcelona na proslavi stotog rođendana Hajduka je zasigurno najbolja reklama za klub, Split i Dalmaciju. Uopće nije sporno da će dolaskom velikana iz Katalonije uvelike profitirati grad i cijela regija samo je bitno da Hajduk kao klub prodajom ulaznica i putem marketinške aktivnosti također bude u plusu. Mislim da to nije teško ostvariti iako na Poljud možda neće doći Messi i još pokoja najveća zvijezda. Bez obzira na cijene ulaznica smatram da će stadion sigurno biti do kraja popunjen.

Bitno je jedino da s obzirom na cijene ulaznica ne budu zapostavljeni navijači koji su uz Hajduka i protiv Dragovoljca, Lokomotive, Karlovca....

Božo Pavković, Dalmacijanews

--------

Dolazak Barcelone na Poljud bio bi u svakom slučaju vrhunac proslave Hajdukova jubileja i apsolutno sam za to da se pokuša postići dogovor s Kataloncima. Bez obzira dođe li u Split u slučaju dogovora aktualni finalist Lige prvaka i bez Lionela Messija uvjeren sam da su ostale Barcine zvijezde poput Xavija, Inieste, Ville... itekako dovoljan mamac da nam svima pomogne da se zaborave protekli mjeseci rezultatske krize, ali i još važnije okrene nova stranica u radu kluba.

Dolazak Barcelone vratio bi vjeru u veličinu Hajduka (u zadnje vrijeme ozbiljno uzdrmanu), a taj susret bio bi najveća reklama klubu, ali i gradu Splitu kao i cijeloj Dalmaciji i to u jeku turističke sezone. Naravno takav potez je i financijski rizik, ali uvjeren sam je uz prave poteze i uz adekvatan marketing te naglašavam stvaranje prave klime oko tog susreta u najmanju ruku izgledno pokrivanje troškova susreta (od tridesetak tisuća ulaznica, tv prava, sponzora...). Pritom naravno valja pripaziti i na visinu cijene ulaznica, jer ta utakmica je prije svega poklon vjernim navijačima.

Frane Vulas, Slobodna Dalmacija

--------

Dolazak Barcelone na Poljud bi bez dvojbe bio pun pogodak i mišljenja sam da bi Hajduk, Split, Dalmacija pa i Hrvatska od toga imali višestruku korist. Činjenica da najbolji igrač svijeta Lionel Messi ne može doći zbog reprezentativnih obveza također ne bi smjela utjecati na veličanstven spektakl koji je zajamčen ukoliko katalonska momčad zaigra na, uvjeren sam, krcatoj "poljudskoj ljepotici". Jer Barcelona je s Messijem i bez Messija "Mes que un club" (Više od kluba) i trenutno jedna od najboljih i najobožavanijih momčadi svijeta. Stoga je sasvim jasno kako bi odigravanje utakmice imalo snažan odjek diljem planete, a Hajduk i Hrvatska dobili bi promociju kakva se samo poželjeti može.

Iz istog razloga uvjeren sam kako će Hajduk imati dovoljno mogućnosti da kroz marketing osigura sredstva za dolazak Barce, a to bi zasigurno utjecalo i na prihvatljivu cijenu ulaznica. Dakle, apsolutno sam za dolazak Barcelone, Hajdukov jubilej zaslužuje najboljeg gosta.

Vedran Pavičić, Vjesnik

-------

Hajduk ne treba dovoditi Barcelonu ako u momčadi nije Messi. Što znači da dođe najmanje 8 igrača koji će igrati u finalu Lige prvaka. Za mene osobno neće to biti nešto posebno jer su na Poljud dolazili puno bolji i veći igrači od nekih od te osmorice. Mislim da predsjednik Maleš i njegovi suradnici krenuli sa puno entuzijazma , ali bez puno „nogometnog znanja„ odnosn , ne poznaju dovoljno osim Nižetića kakvi i koji zakoni vrijede u nogometu.

Neka oni pomaknu klub na svim razinama, mene zanima da Hajduk sruši naredne godine dominaciju Dinama, dok se Barcelonu može dovesti jedino kada u momčadi bude Messi. U tom slučaju navijači neće pitati koliko košta ulaznica i samo ako najbolji igrač na svijetu istrči na poljudski travnjak bila bi to velika fešta ne samo za Hajduk i njegove navijače nego za cijelu Dalmaciju, Hrvatsku za sve one navijače diljem svijeta. Bez Messija …. je bacanje novaca bolje da za te novce kupe prava igračka pojačanja.

Toni Bilić, Novi list



foto: fcbarcelona.com
 

5/5/2011 - 14:22 sati
Klub