Mobile menu
Što je „Naš Hajduk“?

Što je „Naš Hajduk“?

 
10/8/2011 - 10:04 sati
Naš Hajduk
Sve vezano za Naš Hajduk možete pronaći ovdje

Ideja o projektu Naš Hajduk, novom modelu upravljanja Hajdukom, potekla je od Kluba navijača Torcida i nakon predstavljanja gradskim čelnicima usvojena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, 15. srpnja 2011. godine.

Prema ovom projektu koji je u tri mjeseca okupio 8.307 članova, navijači su imali mogućnost da u ime Grada Splita (koji je vlasnik 56,10 % dionica Hajduka) na prvim demokratskim izborima Hajduka odaberu sedam, od ukupno devet članova Nadzornog odbora kluba. Sudjelovanjem u projektu navijači se nisu direktno uključili u upravljanje Hajdukom već su bili pozvani da na izborima odaberu članove Nadzornog odbora čija se uloga izražava u nadziranju rada Uprave Hajduka.

Sudjelovanje u projektu Naš Hajduk nije bilo uvjetovano nikakvim prethodnim angažmanima u klubu niti su članovi već postojećih navijačkih Udruga (KN Torcida, Društvo prijatelja itd.) automatizmom postajali članovi ovog projekta. Ni dioničari automatizmom nisu dobili pravo glasa u izboru članova NO-a, no bili su svi pozvani da se u što većem broju uključe u projekt kako bi imali pravo izbora u upravljačkim tijelima kluba, što znači i veću kontrolu uloženog novca. Naravno, prava dioničara i pravo glasa na Glavnoj skupštini nisu bila umanjena ili ugrožena sudjelovanjem u projektu Naš Hajduk.

Prvi demokratski izbori za članove Nadzornog odbora Hajduka održali su se 5. studenog 2011. i za članove su odabrani Josip Paladino, Šime Luketin, Branka Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković i Ante Majić. Dana 22. studenog 2011. Skupština dioničara potvrdila je izbor navijača te su odabrani kandidati i službeno preuzeli svoju funkciju.

Članstvo u Našem Hajduku za tekuću godinu priznaje se svima koji uplate članarinu Hajduku, a osim ostalih pogodnosti za članove, kontinuirano članstvo direktno utječe na izbore članova NO-a na način da protekom godina pojedini glas na izborima vrijedi više i to:
od 1 do 3 godine – 1 bod
od 4 do 7 godina – 2 boda
od 8 do 12 godina – 3 boda
od 13 do 20 godina – 4 boda
21 godina i više – 5 bodova
Maloljetni članovi Udruge svoju vrijednost glasova stečenu neprekinutim članstvom imaju pravo koristiti prilikom prvih i svih ostalih izbora nakon stjecanja punoljetnosti.

Biti članom Hajduka pitanje je stava i opredjeljenja! Posjedovanje hajdukove članske iskaznice predstavlja čast, a ona je ujedno i sredstvo identifikacije svakog hajdukovca!

Svaki član Hajduka postaje dio projekta i udruge Naš Hajduk koja nastavlja raditi na svojim temeljnim ciljevima:
- poticanje provedbe izbora za utvrđivanje prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora HNK Hajduk š.d.d.;
- okupljanje i informiranje članova radi stjecanja vlasničkih udjela u HNK Hajduk š.d.d.;
- očuvanje identiteta, promicanje ugleda sveukupnog razvitka HNK Hajduk š.d.d.;
- zastupanje interesa i prava članova u tijelima HNK Hajduk š.d.d.

Imate li dodatnih pitanja ili se želite uključiti i pomoći u realizaciji projekta Naš Hajduk slobodno nam se javite na nas@hajduk.hr.

UČLANI SE U NAŠ HAJDUK

10/8/2011 - 10:04 sati
Naš Hajduk