Mobile menu
Steliano Filip: Sretan sam, Hajduk njeguje stil igre koji upravo meni odgovara

Steliano Filip: Sretan sam, Hajduk njeguje stil igre koji upravo meni odgovara

 
26/1/2018 - 10:25 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2018."
Steliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treninguSteliano Filip prvi put sa suigračima na treningu
Steliano Filip prvi put sa suigračima na treningu

Dvadesettrogodišnji rumunjski nogometaš Steliano Filip u četvrtak je odradio prve treninge sa suigračima na pripremama u turskom Beleku. Filip je u Hajduk došao nakon što je pet i pol godina karijere proveo u rumunjskom klubu Dinamo Bukurešt gdje je nosio i kapetansku traku. 

- Razina treninga, ali i kvaliteta igrača je na mnogo većoj razini nego u Dinamo Bukureštu. Došao sam u momčad koja njeguje potpuno drugačiji stil igre, ali nadam se i vjerujem da ću se vrlo brzo uklopiti i pohvatati sve ideje trenera Željka Kopića. Suigrači su me prihvatili odlično i svi su prijateljski raspoloženi prema meni i to je ono što me izuzetno veseli i daje mi poticaj. Ovo je ipak prvi put da igram izvan svoje države, a momčadski duh je takav da sam se praktički odmah uklopio. - prvi su dojmovi novog pojačanja Hajduka nakon odrađenih prvih treninga na pripremama u Beleku.

Njegov potpis izazvao je brojni interes rumunjskih medije koji su željeli saznati prve dojmove nakon dolaska u pripremnu bazu Bijelih. S obzirom da se Filip već nalazio na pripremama sa svojim dosadašnjim klubom, u fizički je dobrom stanju, spreman za sve aktivnosti koje su pred njim.

- U dobroj sam formi, s obzirom da sam sa svojim bivšim klubom započeo pripreme u isto vrijeme kad i Hajduk. Razina spremnosti je jednaka kao i kod svih suigrača tako da sam se odmah uključio u trenažni proces zajedno s momčadi. Očekujem da ću protiv Lecha odigrati igrati koju minutu, osjećam se vrlo dobro i na raspolaganju sam treneru.

Razgovarao je s trenerom Kopićem koji mu je predočio sve ideje i zadatke koje od njega očekuje...

- Razgovarao sam s trenerom koji mi je objasnio što očekuje od mene, na koji način momčad igra. Sretan sam jer Hajduk igra onako kako meni odgovara, a to je presing igra koju uvježbavamo na treningu. Moć, pritisak, agresivnost je ono što mene opisuje kao igrača i upravo stoga neću imati problema da pružim svoj maksimum u Hajdukovom dresu.

Ambicije su ostvariti najviše ciljeve u bijelom dresu...

- Kao što sam rekao po dolasku, ambicije su mi ostvariti najviše ciljeve i naporno radim na tome. U igri smo za osvajanje Kupa, a u prvenstvu ćemo dati sve od sebe da smanjimo zaostatak. 

O gradu Splitu i Klubu već je upoznat s obzirom da je, prije prelaska u Hajduk, dijelio svlačionicu s bivšim igračem Bijelih...

- Pričao sam s Ivanom Pešićem koji mi je ispričao sve najbolje o gradu Splitu i ljepotama koje ima, Klubu i onome što on predstavlja. Kada sam mu rekao da me Hajduk traži poručio mi je ''Kreni i ne misli se, Hajduk je pravi klub za tebe.''. Pokazao mi je isječke s utakmica te atmosferu na stadionu i moram priznati da jedva čekam istrčati na Poljud.

26/1/2018 - 10:25 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr