Mobile menu
Stefan Simić od danas službeno Hajdukov do ljeta 2023. godine!

Stefan Simić od danas službeno Hajdukov do ljeta 2023. godine!

 
1/7/2019 - 16:25 sati
Prva momčad
Foto: HNK Hajduk
Stefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za HajdukStefan Simić potpisao za Hajduk
Stefan Simić potpisao za Hajduk

HNK Hajduk sa zadovoljstvom objavljuje kako je postignut dogovor s AC Milan oko transfera nogometaša Stefana Simića koji je potpisao ugovor s našim klubom do 30. lipnja 2023. godine. 

- S AC Milan smo uspjeli dogovoriti jako povoljne uvjete, doveli smo mladog igrača s bogatim iskustvom igranja u Italiji i Belgiji. Pri angažiranju igrača trebamo raditi na osjećaju pripadnosti tražeći one nogometaše koji imaju pobjednički mentalitet i kojima je čast nositi dres našeg kluba. Uz sve to, Stefan ima i izniman potencijal kojeg, zbog nedostatka kontinuiteta, još nije u potpunosti iskazao u dosadašnjoj karijeri. Smatram da će se brzo uklopiti jer poznaje podneblje i mentalitet ove sredine. Razmišljamo dugoročno te smo Simićevim dolaskom konsolidirali stoperske pozicije, a realno je očekivati i da će do kraja prijelaznog roka biti i odlazaka pojedinih igrača koji igraju na tim mjestima - kazao je sportski direktor Bijelih Saša Bjelanović.

Simić je 24-godišnji stoper, hrvatski državljanin, koji nastupa za reprezentaciju Češke budući da je rođen u Pragu gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru u redovima Slavije Prag. Nastupao je redovito za sve mlađe uzraste češke reprezentacije, a u studenom 2017. godine debitirao je za A reprezentaciju Češke u pobjedi protiv Katara. 

Nakon Slavije Prag prešao je u redove talijanske Genoe CFC odakle ubrzo odlazi u AC Milan s kojim potpisuje profesionalni ugovor. Potom je bio na posudbama u talijanskom Varese Calcio, belgijskom Royal Excel Mouscronu te potom ponovno u Italiju u redovima FC Crotonea i Frosinone Calcio. Pri tom je skupio preko 60 seniorskih nastupa.

Stefan stiže u Hajduk nakon uspješnog dogovora dvaju klubova o transferu budući da mu je bila ostala još jedna godina ugovora s AC Milan.

- Za Hajduk sam se odlučio prvenstveno stoga što mi se svidio projekt koji mi je prezentirao sportski direktor Saša Bjelanović, ali i zato što sam oduvijek veliki navijač Hajduka. Cijeli život me otac tako odgajao, u našoj kući uvijek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osjećam lijepo, to je moj dom i zaista sam sretan što se napokon ostvario jedan od mojih dječačkih snova. Moji ciljevi su isti kao ciljevi Hajduka, samo najviše je dobro za nas, samo pobjede se cijene, mi smo najveći klub u Hrvatskoj i nadam se da ću ga ja predstavljati dobrim igrama i najbolje što mogu - istaknuo je Simić koji će na dresu nositi broj 8.

1/7/2019 - 16:25 sati
Prva momčad
Foto: HNK Hajduk