Mobile menu
Stanko Jurić karijeru nastavlja u Parma Calcio 1913

Stanko Jurić karijeru nastavlja u Parma Calcio 1913

 
18/6/2021 - 10:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

HNK Hajduk i Parma Calcio 1913 postigli su dogovor u transferu Stanka Jurića koji nogometnu karijeru nastavlja u talijanskom klubu.

Stanko je stigao u Hajduk iz Dugopolja početkom 2018. godine, a debi za prvu momčad čekao je do ljeta i 2. pretkola Europske lige u kojem su Bijeli gostovali kod Slavije u Sofiji. Ušao je s klupe u sedmoj minuti susreta, a već u 24. minuti postigao je pogodak za 1:0. Hajduk je u toj utakmici na koncu slavio s 3:2 protiv bugarske momčadi te kasnije u drugoj utakmici potvrdio prolazak u sljedeću fazu natjecanja. 

Sveukupno je 24-godišnji veznjak odigrao 93 službene utakmice za Hajduk, od čega je 72 započeo u prvom sastavu. Zabio je pri tom osam golova i upisao pet asistencija. Posljednji susret odigrao je protiv Lokomotive na Poljudu, bila je to ujedno i zadnja prvenstvena utakmica, Hajduk je pobijedio s 2:0, a Jurić je asistirao Marku Livaji za prvi pogodak. 

- Stanku iz sveg srca zahvaljujemo na svemu što je dao za ovaj Klub. Njegovu srčanost, doprinos i energiju neće biti lako nadoknaditi. Znamo što mu znači Hajduk kao djetetu ovog grada, a što je uvijek pokazivao na terenu. Želimo mu svu sreću i uspjeh u njegovom novom klubu te se nadamo da će se jednom vratiti u svoj Hajduk - kazao je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius nakon potvrde transfera. 

Stanko se od Hajduka oprostio emotivnom porukom:

- Želim se zahvaliti svim trenerima, navijačima, doktorima, fizioterapeutima, oružarima, tetama spremačicama, svima u Klubu s kojima sam proveo prekrasne tri i pol godine. Više od toga, igranjem za Hajduk ostvario sam svoj san, ovaj Klub je za mene uvijek predstavljao ogromnu emociju, a ja sam tu emociju nastojao živjeti na terenu u svakoj utakmici. Bilo je dobrih i loših trenutaka na tom putu, ali znam da sam za Hajduk uvijek davao sve što mogu. Žao mi je što idem, ali ova odluka je najbolja za Hajduk, a ako je najbolja za Hajduk onda je i za mene. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Hajduk kao još bolji igrač. Postoje dobri klubovi, bolji klubovi, svakakvi klubovi. Klubovi u kojima svatko od nas želi igrati i čije dresove kupujemo kao djeca. Hajduk meni nije ni dobar, ni bolji klub. On je prva ljubav. On je priča za sebe.

18/6/2021 - 10:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr