Mobile menu
Stanko Jurić: Fantastičan je osjećaj zabiti gol za Hajduk, o tome sanjam cijeli život

Stanko Jurić: Fantastičan je osjećaj zabiti gol za Hajduk, o tome sanjam cijeli život

 
2/8/2018 - 21:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slavia - Hajduk 2:3 (Sofija, 2/8/2018)"

Bio je ovo debi iz snova za Stanka Jurića, mladog veznjaka koji će za nešto više od deset dana napuniti 22 godine. Na samom početku utakmice Dino Beširović morao je iz igre zbog ozljede, a na sjajan način zamijenio ga je Jurić koji je u 25. minuti iskoristio fantastičan ubačaj Tome Bašića i pogodio glavom za 1:0 protiv Slavije u Sofiji. Njegov pogodak trasirao je Bijelima put prema prolasku u 3. pretkolo, a do kraja utakmice Stanko je imao niz dobrih i pravovremenih reakcija u sredini terena. 

- Fantastičan je osjećaj postići pogodak za Hajduk, to je ono o čemu sanjaš cijeli život, pogotovo u jednoj ovakvoj utakmici. Ali, na stranu to, najbitnije je da smo prošli dalje, sada se moramo okrenuti Lokomotivi i dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu - kazao je Jurić nakon službenog debija i prvog pogotka u Hajdukovom dresu. 

Jurić je utakmicu protiv Slavije počeo na klupi za pričuve, ali morao je u igru već u sedmoj minuti nakon što se ozlijedio Beširović. 

- Nisam očekivao da ću tako rano ući u igru, ali uvijek sam spreman, na kraju je sve ispalo u najboljem redu. 

Mladi veznjak stigao je u redove Bijelih početkom ove godine iz Dugopolja. Odigrao je vrlo dobru polusezonu za Hajduk II, a onda je pozvan na pripreme prve momčadi. 

- Pola godine u drugoj momčadi mi je puno pomoglo u prilagodbi i ovim putem se želim zahvaliti svim trenerima Hajduka II koji su me odlično pripremili za sve što ono što me očekuje u prvoj ekipi.

Bijeli su uspješno apsolvirali Slaviju, no već u nedjelju čeka ih prvenstveni dvoboj protiv Lokomotive na Poljudu. 

- Fizički smo se dobro pripremili, znali smo da kakvi nas izazovi čekaju i siguran sam da ovaj ritam neće biti problem za nas. Dat ćemo sve od sebe da poboljšamo svoju igru i u nedjelju dođemo do prve prvenstvene pobjede u novoj sezoni.

Pogodak je posvetio svom pokojnom djedu. 

- Ovaj gol je za njega. Zbog njega nosim broj 24 jer je rođen 12.12 - za kraj je kazao Jurić. 

2/8/2018 - 21:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr