Mobile menu
Srzić: Zadovoljni smo polusezonom, naročito njenom završnicom

Srzić: Zadovoljni smo polusezonom, naročito njenom završnicom

 
11/12/2018 - 11:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Pioniri Hajduka ušli su u zadnjih deset dana polusezone, momčad trenera Jure Srzića u 14 utakmica je ostvarila 11 pobjeda jedan neodlučeni rezultat i dva poraza te zauzima drugo mjesto na ljestvici iza zagrebačke Lokomotive.

- Zadovoljan sam učinkom momčadi, posebno činjenicom da rastemo kako sezona odmiče. U početku smo se malo mučili i pobjeđivali minimalnim rezultatima, a sada sve ide dosta lakše, efikasniji smo i profilirao se jedan veći broj igrača. Nažalost imali smo jedan loš period tijekom studenoga u kojem smo u sedam dana doživjeli dva poraza, a nakon njega smo se stabilizirali i u posljednja tri susreta smo stopostotni uz gol razliku 13:0. Uvijek nastojimo izbjegavati imena, ali lijepo je vidjeti kako je rad i trud cijele momčadi rezultirao i individualnim napretkom, pa imamo prvog strijelca prvenstva, to je Mislav Petrović koji je postigao 12 pogodaka. Uz to, vratar Toni Silić kombinirano je u ovoj polusezoni branio za nas i kadete, što je jedinstveni slučaj da jedan vratar brani u kategoriji dvije godine starijih igrača.

Sezona još nije gotova, preostale su prvenstvene, ali i kup obveze.

- Preostala nam je još domaća prvenstvena utakmica s Varaždinom koju igramo u subotu, ali nas prije toga čeka obveza u Kupu. Ove srijede ugostit ćemo Šibenik, a pobjednik će nakon toga u ovom dijelu sezone još odigrati utakmicu protiv pobjednika susreta Zadar – GOŠK (KG). Pobjednik ovog regionalnog Kupa odlukom HNS kasnije će odigrati meč protiv najboljeg u Središtu Osijek na neutralnom terenu.

Igrači će za blagdane dobiti slobodne dane?

- Ne samo za blagdane. Nakon posljednje utakmice igrači će dobiti tri tjedna slobodno, a potom 10. siječnja započinju pripreme za nastavak sezone od kojeg dosta očekujemo. 

11/12/2018 - 11:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr