Mobile menu
Srzić: Igrači se razvijaju prema našim očekivanjima, imamo svijetlu budućnost

Srzić: Igrači se razvijaju prema našim očekivanjima, imamo svijetlu budućnost

 
14/6/2019 - 13:57 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukovi kadeti završili su sezonu u 1. HNL na drugom mjestu, iza Dinama s kojim su dugo vodili borbu za pobjednički trofej, a vodeći dvojac najbližoj pratnji pobjegao je čak 18 bodova. Trener Jure Srzić notirao je ovaj podatak na početku razgovora, uz konstataciju kako su se dvije prvoplasirane momčadi ovakvim razvojem situacije potvrdile kao nositelji kvalitete.

- Prvenstvo je otišlo na njihovu stranu, iako je moglo biti i obrnuto jer smo bili bolji u međusobnim dvobojima. U Splitu smo pobijedili, a u Zagrebu unatoč inicijativi i boljoj igri nismo postigli više od remija, što nam je nažalost bilo nedovoljno. Ono s čime u potpunosti mogu biti zadovoljan je individualni napredak igrača koji je dosta vidljiv. Igrači se razvijaju prema našim zamislima i ukoliko ovako nastave mislim da imamo svijetlu budućnost. Treba istaknuti kako je naša praksa da se momčadi priključuju i ulazni kadeti, tako da će jedan broj igrača rođenih 2003. godine s iskustvom igranja u kadetskoj konkurenciji i u sljedećoj sezoni participirati u ovoj momčadi.

Na posljednjim pripremama Hajduka II pojavilo se čak pet igrača koji su upravo završili kadetski staž, može li se to ponoviti i sada?

- Pa, razgovaramo o tome, više trenera bavi se tom problematikom, ali moramo biti oprezni i vrlo strpljivi. Talenta sigurno ima, ali treba dobro odvagnuti kolikom podražaju ih izložiti. Dobro je da je on visok, ali ukoliko se pretjera, može biti kontraproduktivno.


Ima li nekakvih specifičnosti u ovom uzrastu? 

- Ovo je uzrast u kojem već počinje njihovo fizičko formiranje i sazrijevanje. Onaj period kada su možda naglo izrasli i odskakali od vršnjaka već je iza njih. Sada oni već dobivaju i mišićnu muskulaturu te njihova figura postaje igračka, onakva kakvu će imati i u seniorima, a još uvijek postoji prostor za eventualne ispravke.  

Koliko će slobodnog vremena dobiti igrači, kada počinju pripreme?

- Prvenstvo je bilo dugo, zahtjevne su bile i reprezentativne obveze koje je imalo po nekoliko igrača oba godišta (2002. i 2003.), a posljednjih mjesec dana izuzetno su opterećeni i školom, kojoj u klubu pridajemo veliki značaj. Stoga je ovaj mjesec za njih vrlo težak i stresan te su u ovom periodu treninzi bili više relaksirajući i prilično prorijeđeni (do tri puta tjedno). Od 15. lipnja do 11. srpnja sasvim su slobodni, trebaju se dobro odmoriti i dočekati nove pripreme.

Od iduće sezone osim juniora u 1. HNL imat ćemo i juniore II u 1. NL Središta Split, tako da će bivši kadeti iz 2002. godišta nastupati za te dvije selekcije, dok će godinu dana mlađi igrači u sljedećoj sezoni biti nositelji kadeta u 1. HNL. Od 11. srpnja smo opet na Poljudu i kreću pripreme za sezonu 2019/20 - zaključio je Srzić.

14/6/2019 - 13:57 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr