Mobile menu

Španjić: Moramo ukloniti psihičku blokadu

 
10/8/2009 - 12:27 sati
Ostale vijesti

Nogometaši Hajduka jutros su se iza pet sati vratili u Split autobusom iz Koprivnice. Novi neuspjeh s tribina je odgledao i novi predsjednik Joško Svaguša, a debitirao je na klupi Joško Španjić.

- Utakmica nam je bila od izuzetne važnosti, a već od samog početka naišli smo na probleme. Srđan Andrić nije mogao igrati, pa smo samo nekoliko trenutaka prije prvog zvižduka morali promijeniti formaciju ulaskom Florina Cernata. Igranje u rombu nam ne odgovara, a istovremeno Cernat nije fizički spreman, no izbora nije bilo - kazao je danas Španjić.

- Nakon zgoditka u nastavku imali smo kratku dominaciju, ali kada smo primili zgoditak, pa brzo i drugi, dogodilo nam se isto što i protiv Žiline i Zadra. To je problem kojeg za sada ne možemo otkloniti. Igrači su svjesni situacije, smatram da je probem psihičke prirode, a to se odražava, jasno, i na fizičkoj spremnosti. Nisu igrači zaboravili igrati, pitanje je samo koliko brzo će se vratiti u pozitivan ritam. Čim blokada nestane, bit će 50 posto fizički sposobniji. Kad im se vrati samopouzdanje, vratit će se i igra. Vjerujem da će iskusniji igrači znati prepoznati problem.

Trener Španjić ponovio je i danas ono što je naglasio u subotu pred odlazak u Koprivnicu:
- Ponovit ću, treba podići žustrinu, borbenost, pressing, pa dokle izdržimo. Neka to bude pola sata, idući će put biti 45 minuta, jedino tako se možemo vratiti u ritam.

Treba li momčadi psiholog? - upitali su novinari.
- Nije ni to isključeno, treba nam sve što nam može pomoći.

Kombinirana momčad Hajduka odigrat će sutra od 20.30 sati humanitarnu utakmicu protiv Splita.

Više u videoprilogu

10/8/2009 - 12:27 sati
Ostale vijesti