Mobile menu
Španjić: Česi su snažni i agresivni, čekaju nas najteže utakmice dosad

Španjić: Česi su snažni i agresivni, čekaju nas najteže utakmice dosad

 
17/8/2015 - 15:52 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slovan Liberec - Hajduk 1:0 (Liberec, 20/8/2015)"

Joško Španjić gledao je uživo Hajdukova protivnika u play-offu Europske lige, češki Slovan iz Libereca na prvenstvenom gostovanju kod Jabloneca. 

Utakmica je završila rezultatom 1:1. 

Glavnom treneru Hajduka Damiru Buriću, njegov pomoćnik Joško Španjić će referirati detaljan izvještaj i sve potrebne informacije o Česima, a za hajduk.hr iznio je prve dojmove. 

"Čeka nas jako ozbiljan i opasan protivnik!", kazao je u uvodu Španjić

"Rekao bih da će ove dvije utakmice protiv Slovana biti najteže utakmice od svih u dosadašnjem dijelu sezone. Radi se o snažnoj momčadi koja igra agresivan, dinamičan nogomet, a puno polaže na duel igru. Igraju sa puno faulova, sa presingom na zadnju liniju."

Česi igraju u sustavu 4-4-2. 

Španjić ističe njihove glavne adute u dvojicu zadnjih veznih igrača. To su dvojica Afrikanaca Isaak Sackey, 21-godišnjak iz Gane i Soune Daniel Soungole, 20 godišnjak iz Obale Bjelokosti. Oni daju ritam igri Slovana. U napadu je iskusni 32-godišnji Slovak Marek Bakoš koji je kapetan momčadi te mladi Nizozemac Kevin Luckassen koji ima 22 godine. 

"Prema stilu igre Hajduk je drugačiji od Slovana. To su dva potpuno različita stila. Kod njih nema puno kombinatorike, naglasak je na snazi i brzoj transformaciji. Čvrsti su u obrani i disciplinirani. Prema naprijed su okomiti i konkretni. Naravno da i oni imaju svojih slabih strana, ali to ćemo zadržati za sebe i te njihove slabe strane pokušat ćemo iskoristiti. Imamo sve potrebne informcije o Čestima. Dobro ćemo se pripremiti. Šanse su 50-50", zaključio je Španjić.

17/8/2015 - 15:52 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr