Mobile menu
Službeno predstavljen direktor nogometih operacija Francois Vitali

Službeno predstavljen direktor nogometih operacija Francois Vitali

 
19/9/2024 - 23:10 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Službeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa VitalijaSlužbeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa Vitalija
Službeno predstavljanje direktora nogometnih operacija Francoisa Vitalija

Na Poljudu je u četvrtak održana konferencija za medije na kojoj je službeno predstavljen direktor sportskih operacija Francois Vitali

Predsjednik Uprave Ivan Bilić u uvodu je objasnio kako se klub odlučio za gospodina Vitalija te je ukratko prezentirao glavne strateške smjernice sportske politike u kratkoročnom i dugoročnom razdoblju. 

- Zadovoljstvo mi je predstaviti našeg novog direktora nogometnih operacija. Potpisali smo s njim trogodišnji ugovor. Gospodin Vitali ima dugogodišnje iskustvo, bio je voditelj skauta, radio je i vodio u Akademiji, bio je i sportski direktor. Ima 25 godina iskustva. Razgovore s njim započeli smo krajem kolovoza te smo mu tada predstavili ideje iz naše strategije, ponajviše one koje se tiču razvoja mladih igrača. Tada mi je rekao, postoji razvojna platforma ili nogometni klub, a to su dvije različite stvari. Mi smo nogometni klub i prioritet nam je uvijek pobjeđivati, ali uz to i omogućiti kvalitetnu tranziciju mladih igrača u prvu momčad. Strategija kluba je jednostavna. Pobjeđivati, razvijati se i biti samoodrživ u svim komponentama kluba. Imamo dosta kvalitetnu situaciju u prvoj momčadi. Momčad je pokazala visoku koheziju. Na poziciji smo na kojoj želimo biti. Jako nam je bitno da postoji mir u prvoj momčadi i mir u klubu. Osnovni kratkoročni plan kluba je da u skladu s našim mogućnostima na zimu dovedemo nekoliko kvalitetnih igrača. Moramo propitati i razmisliti kakva nam je suradnja s klubovima partnerima. To bi trebali unaprijediti. Moramo razviti i skauting za dovođenje mladih igrača. Dugoročnu strategiju ćemo naknadno prezentirati, najprije internim dionicima, zatim i javnosti. To će se dogoditi do kraja ove godine - kazao je predsjednik Bilić. 

Riječ je potom dobio gospodin Vitali koji se u uvodu zahvalio na pruženoj prilici i povjerenju. 

- Želim zahvaliti upravi i predsjedniku na prilici koju su mi pružili. Ovo je velik klub, za mene veliki izazov. Hrvatska je za mene vrlo važno mjesto za nogomet. Hajduk je klub s velikom tradicijom, poviješću i fantastičnim navijačima. Moj cilj je svoje iskustvo razmijeniti sa svim kolegama u klubu kako bi zajedno bili bolji. Ideja je kreirati pobjednički kolektiv. Sretan sam što sam dio ovog projekta. Moja vizija je totalno u skladu s planovima kluba. Napraviti samoodrživ klub, razvoj talenata kojih ima u ovom podneblju - istaknuo je novi direktor nogometnih operacija pa nastavio: 

- Stigao sam jučer te se odmah sastao s predsjednikom i trenerom Gattusom. Čast mi je raditi s njim. Imao je veliku igračku karijeru. Može igračima prenijeti brojna iskustva. Svoju suradnju s njim vidim kao win-win situaciju. Moja ideja je pomoći mu, ali i on može meni sa svojim iskustvom. Čuo sam puno dobrih stvari o njemu i smatram da će momčad s njim napredovati. Moj prvi dojam na sastanku s njim je vrlo dobar. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na Hajduk Digital TV. 

19/9/2024 - 23:10 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr