Mobile menu
Slovenija: MTK Budapest - Hajduk 1:3

Slovenija: MTK Budapest - Hajduk 1:3

 
5/7/2023 - 22:29 sati
Utakmice
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2023."

MTK Budapest - Hajduk 1:3
Prijateljska utakmica
Slovenija
Sudac: Martin Matoša

Strijelci: 1:0 Kata (34.), 1:1 Dajaku (64.), 1:2 Livaja (79.) 1:3 Livaja (88.)

Hajduk: Lučić (od 46. Silić), Sigur (od 46. Capan), Šarlija (od 46. Čubelić), Ferro (od 60. Prpić), Melnjak (od 60. Hrgović), Pukštas (od 60. Kalik), Krovinović (od 60. Grgić), Dolček (od 60. Brajković), Benrahou (od 46. Lauš), Sahiti (od 46. Dajaku), Mlakar (od 60. Livaja). 
Trener: Ivan Leko.

MTK Budapest: Patrik, Varkonyi, Kadar, Bobal, Hej, Kata, Khaly, Stieber, Antonov, Molnar, Nemeth. 
Još su igrali: Varju, Zsori, Bognar, Vegh, Vadnai, Zuigeber, Kovacs). 
Trener: David Horvath.

Nogometaši Hajduka upisali su pobjedu u trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji, rezultatom 3:1 bili su bolji od mađarskog prvoligaša MTK Budapest. Mađarska momčad imala je bolje prilike u prvom poluvremenu te je povela u 34. minuti pogotkom Kate nakon pogreške Hajdukove obrane. U drugom dijelu Hajduk je preokrenuo rezultat na pogon Marka Livaje koji je ušao u 60. minuti te do kraja utakmice upisao asistenciju i dva pogotka. 

Igrač MTK utakmicu su otvorili dobrim udarcem u 5. minuti, pucao je Nemeth, a lijepo obranio Lučić. Bijeli su uzvratili u 14. minuti snažnim udarcem Melnjaka iskosa, odbio je to mađarski vratar daleko u atu. Tri minute kasnije Pukštas je proigrao Sahitija, međutim nije najbolje to zahvatio krilni napadač Hajduka i lopta je otišla pored vrata. 

MTK dolazi do pogotka nakon što je Sigur dao jednu tešku loptu za Benrahoua, veznjak Bijelih nije uspio izbiti na 20 metara, oduzeli su to igrači mađarske momčadi, odigrali dupli pas u kaznenom prostoru, a Kata pogađa u desni Lučićev kut. Vratar Bijelih nije moga ništa napraviti u ovoj situaciji. 

Lopta je tek krenula s centra, a mogao je Melnjak poravnati rezultat, Krovinović ga je uposlio kvalitetnim dodavanjem, a lijevi bek Bijeli nije precizan prilikom udarca. Do kraja poluvremena još jednu dobru situaciju kreirali su Mađari. Stieber je pucao s 20 metara, ostao je nečuvan, a Lučić je loptu skrenu u vratnicu. 

Odmah na početku poluvremena trener Leko napravio je nekoliko promjena, igra Hajduka se malo stabilizirala, ali bez većih prilika do 60. minute kada na teren ulazi Marko Livaja i potpuno mijenja tijek ove utakmice. Samo četiri minute nakon ulaska primio je u kaznenom prostoru Capanov ubačaj iz auta, prošao svog čuvara i zatim sjajno pogodio Dajakua koji je čekao u petercu i pogodio mrežu za 1:1. 

U 78. minuti Lauš je poslao dugu loptu na Livaju koji opet prolazi svog čuvara s lijeve strane i fantastično pogađa suprotni kut za preokret. Hajduk vodi 2:1. 

Zaključili su Bijeli ovaj susret pogotkom iz sjajne akcije u 88. minuti. Grgić je dao za Dajakua na lijevu stranu, ovaj je sačekao Hrgovića da uđe u nebranjeni prostor, lijevi bek Hajduka šalje loptu pred vrata gdje se opet našao Livaja i zakucao loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Sljedeću utakmicu Hajduk igra u petak, a suparnik nam je naš klub partner Kalcer Radomlje. 

5/7/2023 - 22:29 sati
Utakmice
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr