Mobile menu

Slaven je jedna od najboljih momčadi...

 
24/9/2011 - 12:57 sati
Prva momčad

Krasimir Balakov miran je i zadovoljan. Preživio je najteža iskušenja ovog ljeta i jeseni, a pred njim su nešto lakši izazovi, barem na papiru. Makar za Hajduk "lakše" nije uvijek "lakše"...

- Ovog tjedna imamo 'slatke brige' jer su svi igrači zdravi, samo je Glumac još ozlijeđen. Svi drugi su zdravi i spremni, atmosfera je dobra. Nisu to baš 'slatke brige', za mene su teške, ali takvu sam konkurenciju želio. Vratili su se Vuković i Vukušić u konkurenciju, mislim da je to dobro za proces koji imamo u našoj momčadi i da će igrači koji budu igrali morati dati svoj maksimum, jer netko drugi čeka za ući na njegovo mjesto.

U konkurenciju se nakon više od mjesec dana izbivanja vraća i Ante Vukušić.
- Ante je dobar dečko, znam njegovu želju i ambiciju, znam koliko je on važan za klub. On je jedini igrač koji u glavi mora imati samo rad, da se vrati na razinu forme u kojoj je bio prije. Ako tako bude radio, brzo će se vratiti u prvu momčad. To nije lagan proces, posebno ako momčad igra dobro, kao što mi igramo u zadnje vrijeme. Ne bih želio pričati samo o Vukušiću, ja imam red i hijerarhiju u momčadi i nitko to ne može narušiti. On ima svoj status i to ja poštujem i to ima svoju težinu. Ali važna je momčad i red u momčadi. Ako bude sve u redu na zadnjem treningu, bit će u 18 za Slaven.

Koliko ste upoznati s Koprivničanima?
- Slaven je jedna od najboljih hrvatskih momčadi koje se ne zovu Hajduk ili Dinamo. Naša koncentracija i motivacija moraju biti stopostotne da bismo ostvarili uspjeh. Utakmica neće biti lagana, ali imamo dobru atmosferu, u dobrom smo ritmu, dobro smo radili i ja sam optimist. Ako tako budemo ušli u utakmicu, mislim da neće biti problema. Slaven ima puno dobrih i iskusnih igrača, kompaktna su momčad, funkcioniraju dobro i vidi se da njihov trener dobro radi. Oni žele igrati nogomet, gledao sam nekoliko njihovih utakmica ove sezone i zaista mislim da su dobra momčad. Ako mi nismo stoposto koncentrirani i motivirani, sigurno nam mogu napraviti problem.

Jeste li upoznati s podatkom da Slaven nikad u prvenstvu nije pobijedio u Splitu?
- Statistika i tradicija nisu važne, važno je samo ono što je pred nama.

Tradiciju nepobjeđivanja u Puli i Vinkovcima ste srušili?
- Volio bih da srušimo tradiciju koja je zadnjih godina na ljestvici, to bi mi bilo draže od svih ovih drugih tradicija.

S obzirom na pobjedu Dinama protiv Lokomotive jučer, vi sutra nemate pravo na kiks ukoliko želite ostati u konkurenciji za naslov. Hoće li vam to stvoriti dodatni pritisak?
- Naš je jedini cilj u svakoj utakmici pobijediti, ako želimo razmišljati o tituli. Hajduk mora napraviti sve da bi bio na vrhu. Ne možemo mi gledati samo Dinamo, ima u Hrvatskoj i drugih dobrih momčadi, imat će i oni puno teških utakmica još. Više od svega moramo gledati sebe.

-----------

O Dragi Gabriću:
Za Dragu imamo posebni program prema kojem će raditi, program kratkih priprema u kojima će raditi i s momčadi i individualno i mislim da će nakon reprezentativne pauze biti spreman ulaziti u proces rada momčadi kao i svi drugi igrači. Njegovo stanje ćemo analizirati iz tjedna u tjedan i gledati možemo li ga negdje iskoristiti. Njegove kvalitete se vide odmah, to je dodatan dobitak i za konkurenciju u momčadi, jer će i drugi igrači ulaziti s drugačijom motivacijom. Mislim da će on biti pojačanje za Hajduk.

----------

Brazil i Pele gosti Hajduka
Gosti Hajduka na nedjeljnoj utakmici protiv Slavena bit će vaterpolska reprezentacija Brazila. Brazilci se nalaze u Crnoj Gori na pripremama za Panameričke igre, a dolazak na utakmicu Hajduka i Slavena bit će im nagrada za dobro odrađen posao. Izbornik brazilskih vaterpolista je Splićanin Goran Sablić Pele.




preneseno sa sportnet.hr
arhivska fotografija
 

24/9/2011 - 12:57 sati
Prva momčad