Mobile menu
Sjajan uspjeh Hajdukove Akademije: Pioniri Bijelih prvaci Hrvatske za sezonu 2022/23!

Sjajan uspjeh Hajdukove Akademije: Pioniri Bijelih prvaci Hrvatske za sezonu 2022/23!

 
16/4/2023 - 18:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Još jedan sjajan uspjeh Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna''. Pioniri Hajduka četiri kola prija kraja postali su prvaci Hrvatske za sezonu 2022/23. Igrači Zlatka Jerkovića svladali su na Poljudu Goricu rezultatom 1:0, ali zahvaljujući ostalim rezultatima bili tići su postali najbolja momčad u Hrvatskoj. Hajdukovci nakon 22 kola imaju omjer od 20 pobjeda i svega dva neriješena ishoda.

PIONIRI: Hajduk – Gorica 1:0 (0:0)
1. HNL – 23. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Mario Jadrijević (Sinj) 
Strijelac: 1:0 Čupić (56)
Hajduk: Pocrnjić, Rados (od 43. Čupić), Papić, Beidenegl, Bartulović, Vojvodić, Šuvar (od 36. Perko), Juričić (od 67. Slunjski), Zudin (od 69. Jenjić), Kutia (od 43. Bistre), Tapalović (od 36. Bokan).

Pioniri Hajduka minimalnom pobjedom protiv Gorice osigurali su titulu prvaka Hrvatske. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mateo Čupić u 56. minuti. Lukavo je slobodan udarac s 28 metara iskosa brzo izveo Filip Bokan za Davora Bistru koji se izvukao lijevo, a nakon njegovog ubačaja najbolje se snašao stoper Hajduka.  

U prvom poluvremenu momčad trenera Zlatka Jerkovića imala je inicijativu i čak 10 kornera iz kojih su bezuspješno prijetili Mihaelu Sinovčiću. Vratar gostiju istaknuo se u 21. minuti kada je odlično obranio udarac glavom Matea Juričića.

Bijeli su nastavili s napadima i u drugom dijelu. Bokan je pokušao u 40. minuti, a pet minuta kasnije Šime Perko s 10 metara snažno šutira, no gostujući vratar i ovog puta izlazi kao pobjednik. Potom je vratara Gorice zamijenio Marko Jug koji je u 53. minuti obranio odličan pokušaj Juričića nakon ubačaja Bistre. Slijedi već opisani pogodak Čupića te još dva pokušaja Perka od kojih je jedan završio pored gola, a drugog je obranio Jug.

-

KADETI: Hajduk – Gorica 2:0 (1:0)
1. HNL – 23. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)  
Strijelci: 1:0 Žeravica (38), 2:0 Skelin
Hajduk: Bezeljak, Fridl, Krstanović (od 79. Milišić), Skelin, Tudor (od 79. Perajica), Čular, Durdov (od 46. Hodak), Lekaj, (od 46. Lončar), Prodanović, Ora (od 71. Kuzmanić), Žeravica (od 71. Žunić).

I kadeti Hajduka su osvojili sva tri boda, a do vrijedne pobjede došli su udarcima glavom. Mnogo ubačaja vidjeli smo u prvom poluvremenu u šesnaestercu gostiju, a uglavnom ih je sigurno kupio vratar Gorice Josip Cundeković. No, u 38. minuti odlučio je ostati na gol liniji, a Marino Žeravica bio je uspješan u skoku i s osam metara glavom pogodio lijevi kut. U zadnjoj minuti prvog dijela pokušao je škaricama i Patrik Prodanović, ali je Cundeković obranio.

Više prilika vidjeli smo u drugom poluvramenu. U 50. minuti Žeravica glavom puca preko gola, a šest minuta kasnije gostujući vratar brani pokušaj Prodanovića iz blizine. U 61. minuti iz dobre pozicije je šutirao Luka Hodak, a lopta je od bloka završila u naručju gostujućeg vratara. Gosti su zaprijetili samo dva puta, jednom preko Ivana Brkljače, a drugi put preko Vite Hemena, dok su Bijeli do konačnih 2:0 stigli 15 minuta prije kraja. Oštar centaršut upućen je iz kornera s lijeve strane, a Marino Skelin je na prvoj vratnici okrznuo loptu glavom i poslao je u suprotni kut. 

16/4/2023 - 18:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr