Mobile menu
Šimun Hrgović i Filip Čuić produžili ugovore s Hajdukom

Šimun Hrgović i Filip Čuić produžili ugovore s Hajdukom

 
20/1/2022 - 16:23 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Dvojica perspektivnih hajdukovaca, napadač Filip Čuić i lijevi bočni Šimun Hrgović, produžili su danas ugovore s Hajdukom. 

Klub je u slučaju 18-godišnjeg Čuića iskoristio opciju produljenja ugovora za još jednu godinu, odnosno do ljeta 2023. godine, a 17-godišnji Hrgović potpisao je novi ugovor do ljeta 2024. godine. Obojica su članovi Hajdukove juniorske momčadi te se povremeno priključuju treninzima prve ekipe. 

Čuić je u aktualnoj sezoni odigrao 15 prvenstvenih utakmica za juniore te četiri utakmice Lige prvaka mladih te je pri tom postigao ukupno 15 pogodaka od čega šest u Ligi prvaka. 

Isti broj utakmica u oba natjecanja upisao je i Hrgović pri tom je zabio dva pogotka od čega jedan u Ligi prvaka, a svom učinku pridodao je i dvije asistencije. 

Voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac kratko je opisao obojicu igrača: 

- Hajduk nastavlja sa započetom strategijom ulaganja u budućnost potpisivanjem ugovora s najperspektivnijim igračima iz vlastite Akademije. Bitno je naglasiti da su Filip i Šimun na Poljudu stigli putem talent skautinga. Filip je nogometni put započeo u Tomislavgradu, a stigao je u Split nakon što su ga naši skauti zapazili upravo na utakmici Hajduk - Tomislavgrad kada je postigao dva gola. Radi se o igraču jako dobrih realizacijskih sposobnosti, uvijek je opasan u šesnaestercu, ima izuzetno dobar skok, igru glavom i može se razviti u jako dobrog napadača. Šimun je krenuo je Radniku iz Vukovara, 2013. godine prešao je u Cibaliju, a putem talent skautinga 2019. godine doveli smo ga u kadetski uzrast gdje je nastavio svoj put. Stigao je kao profinjeni vezni igrač kojeg smo kao kadeta usmjerili na lijevi bok. Kvalitetan je u napadačkom segmentu, ima odličan ubačaj i vjerujem da će postati igrač za prvu momčad. 

Igrači su posebno zahvalili svojim suigračima i trenerima koji su ih vodili na dosadašnjem putu. 

- Drago mi je što je klub odlučio produžiti ugovor i tako pokazao da računa na mene. Nadam se da ću nastaviti pružati dobre partije kao u ovoj sezoni, nadam se i još bolje, a ovo je samo dodatni motiv i nagrada za mene. Želim se zahvaliti treneru Budimiru i cijelom stručnom stožeru te mojim suigračima, kao i treneru Dambrauskasu koji nam pruža prilike da treniramo s prvom momčadi - istaknuo je Filip Čuić. 

- Zahvaljujem odgovornim ljudima u klubu što vjeruju i što dalje računaju na mene. Ovo je dokaz da sam zaslužio biti ovdje, ali i još jedan poticaj da se još više trudim i nastavim zacrtanim putem. Naravno, ovo ne bi bilo moguće bez cijele momčadi, mojih suigrača i trenera koji su mi davali prilike. Njima se posebno zahvaljujem - dodao je Šimun Hrgović. 

20/1/2022 - 16:23 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr