Mobile menu
Sičić: Igrači su individualno napredovali i spremni su za kadetski nogomet

Sičić: Igrači su individualno napredovali i spremni su za kadetski nogomet

 
3/6/2019 - 08:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukovi pioniri završili su sezonu 1. HNL na drugom mjestu prvenstvene tablice iza Lokomotive. Pioniri su pred kraj sezone odigrali i finale Hrvatskog kupa u Slavonskom Brodu, u kojem su poraženi od Osijeka u utakmici o kojoj se i nakon završetka (koji su dočekali s devet igrača na terenu) dugo pričalo. O dojmovima na kraju sezone priupitali smo trenera Bijelih Marka Sičića.

- Momčad sam preuzeo na polovici sezone od kolege Jure Srzića koji je uspostavio jako dobre temelje i mi smo to nastojali nadograditi na timskom i individualnom planu. Analizirajući cijelu sezonu, možemo biti zadovoljni i smatrati je uspješnom. Ipak, ostaje žal što je nismo okrunili trofejem. U prvenstvu smo pobijedili Dinamo u obje utakmice, a na kraju smo ostali iza Lokomotive koja je imala nevjerojatnu sezonu i jednu generaciju koja je bila izuzetno fizički dominantna i rezultatski uspješna. Imali smo priliku za trofej i u finalu Kupa protiv Osijeka. Nismo uspjeli, ali mislim da je individualni i timski napredak ove momčadi očigledan. Naš cilj u Akademiji je izgraditi prepoznatljivi stil igre kroz napadački nogomet i u tome uspijevamo. Pred igrače stavljamo najteže moguće zahtjeve u sve četiri faze nogometne igre, a kroz nametanje napadačkog stila preuzimamo i puno rizika. To za posljedicu donosi određene pogreške, koje onda analiziramo i zajednički ispravljamo te psihološki pripremamo igrače da i nakon pogreške reagiraju na pravi način i daju svoj doprinos momčadi.


Sezona je bila duga, osim prvenstva i Kupa tu su reprezentativne obveze većeg broja igrača te mnogi turniri. Do kada vaši dojučerašnji igrači imaju odmor?

Da, zaboravili ste i njihove školske obveze, pa nakon svega nabrojanog sigurno zaslužuju odmor. Pauza je do sredine srpnja, a onda treneri u Akademiji s novim generacijama kreću u nove izazove. Naravno da ću s pozornošću pratiti daljnji rad dojučerašnjih pionira, smatram da su individualno napredovali te da smo uspjeli razviti njihov potencijal i ubrzati napredak, što će im pomoći u brzoj prilagodbi na kadetski nogomet. Moj stožer i ja dočekat ćemo novu generaciju pionira koja je već naviknuta na rad u Hajdukovoj Akademiji, a praksa je da se momčad popuni i igračima iz  dopunske selekcije. Pripreme ćemo naravno obaviti na Poljudu, tu imamo sve potrebne uvjete - zaključio je Sičić. 

3/6/2019 - 08:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr