Mobile menu
Sedam mladih igrača potpisalo za Hajduk!

Sedam mladih igrača potpisalo za Hajduk!

 
13/8/2020 - 12:28 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Sedmorica novih igrača od danas su i službeno novi članovi Hajduka i priključuju se radu druge momčadi Bijelih. 

Ivan Ćalušić, Madžid Šošić, Branimir Barišić, Matija Burin, Asim Muratović, Azer Omeragić i Leonid Ignatov danas su službeno potpisali za Hajduk i konkuriraju za prvu utakmicu sezone Druge HNL u kojoj Hajduk II u petak gostuje kod Opatije. 

Ivan Ćalušić rođen je 12. rujna 1999. godine u Splitu, igra na poziciji zadnjeg veznog, a do sada je nastupao za RNK Split i Croatiju iz Zmijavaca. 

Madžid Šošić rođen je 12. kolovoza u Bugojnu, igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, a u Hajduk je stigao iz juniorske momčadi Željezničara. 

Branimir Barišić rođen je 31. svibnja 1998. godine u Livnu i igra na poziciji stopera. Prvi put je iz Troglava u Hajduk stigao 2014. godine i zadržao se s Bijelima sve do 2018. godine kada je prešao u redove Šibenika odakle se sada vraća na Poljud. 

Matija Burin rođen je 25. ožujka 2001. godine u Izoli, igra na poziciji stopera, stiže iz juniorske momčadi Olimpije i kapetan je U-19 reprezentacije Slovenije i već je upisao nekoliko nastupa za prvu momčad Olimpije. 

Asim Muratović rođen je 7. svibnja 2001. godine u Živinicama, igra na poziciji desnog bočnog, a stiže iz tuzlanske Slobode i mladi je reprezentativac BiH. 

Azer Omeragić (14. srpnja 2002.) i Leonid Ignatov (4. siječnja 2002.) najprije će se priključiti radu juniorske momčadi, ali bit će na raspolaganju treneru druge momčadi Bijelih. Obojica su rođeni u Skopju, stižu iz Vardara i U-19 su reprezentativci Makedonije. Omeragić igra na poziciji centralnog napadača, a Ignatov je krilni napadač. 

- Prirodna je naša orijentacija na lokalni bazen, pa na državu i nakon toga na cijelu regiju. Hajduk je prepoznat kao veliki klub u kojem mladi igrači žele doći i u kojem vide veliku priliku za vlastitu afirmaciju. Istovremeno, smatramo da moramo biti prisutni kao klub. Doselekcija je kontinuirana, moramo stalno tražiti boljeg igrača i da što više njih bude zajedno na terenu. Svjesno smo pomladili i napravili smjenu generacija u drugoj momčadi. Smatramo da je druga momčad bitna za prvo seniorsko iskustvo mladog igrača radi adaptacije na seniorski nogomet - osvrnuo se sportski direktor Bijelih Ivan Kepčija na nove igrače koji su pojačali konkurenciju druge momčadi. 

13/8/2020 - 12:28 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr