Mobile menu
Šećer: Svijetla je Hajdukova budućnost!

Šećer: Svijetla je Hajdukova budućnost!

 
15/2/2010 - 13:04 sati
Akademija

Kup posvećujemo našem bolesnom prijatelju i suigraču Šimi Milakoviću! – jednoglasni su Hajdukovi kadeti i njihov trener Ante Šećer koji su se sinoć vratili iz Umaga s prvim ovogodišnjim trofejom na Poljudu u 2010. godini.

Osvojili su Šećerovi kadeti Hrvatski kup, nadigrali Dinamo, a u posljednjoj utakmici deklasirali Međimurje sa čak 14:1. A što bi tek bilo da i kadetska utakmica traje 90 minuta, a ne samo 80...

Bez Petra Bašića i Marka Livaje krenuli su Splićani prošle srijede na završnicu Kupa. Priključio je trener Šećer petoricu igrača iz mlađe kategorije i, pokazat će se, učinio veliki stvar. Ivan Jakov Džoni zabio je najviše golova, proglašen najboljim igračem. Odmah uz njega, samo zgoditak manje (šest) postigao je Mario Jelavić, po tri puta su se među strijelce upisali Antonio Milić i Ivan Tomičić, a precizni su bili i Špiro Peričić, Marko Grčić i Josip Radošević.

- Krenuli smo protiv Cibalije u prvom kolu s rezultatskim minusom od 1:3. Do kraja smo po vrlo teškim vremenskim uvjetima stigli do 3:3. Jednako smo započeli i sutradan protiv Dinama, gubili 1:3, a do kraja uspjeli preokrenuti do 4:3. Gledali su taj dvoboj Martin Novoselac i Ivan Gudelj, bili su puni pohvala – kaže po povratku u Split trener Šećer.

- Od tog drugom poluvremena protiv Dinama bili smo suvereni. Zaigrali izvrsno, borbeno, nadigrali Zagrepčane u svim elementima, pokazali hajdučko srce... Protiv Istre smo potom krenuli potpuno ispražnjeni ali i zasluženo boljom igrom slavili, da bi u odlučujućoj utakmici protiv Međimurja pokazali da smo najbolji. Do te je utakmice momčad iz Čakovca primila šest golova (u tri dvoboja, nap.a.), a samo od nas su u 80 minuta primili čak 14 komada.

Šećer kaže kako Hajduk u ovom trenetku ima igrača u omladinskoj školi na koje će u bliskoj budućnosti sigurno moći računati i prva momčad.

- Ne treba se Hajduk bojati za svoju budućnost, treba samo biti strpljiv i uporno raditi – nastavio je trener kadeta Bijelih, koji je, eto, ostao bez Livaje koji trenira s prvotimcima, ali kako nije svako zlo za zlo, priključio je mladog Džonija i pokazao da i nakon Marka kvalitete među kadetima itekako ima!

- Livaja je u prvom dijelu sezone u 18 službenih utakmica postigao čak 22 gola, davao jednu dimenziju kadetskoj momčadi. Priključen je prvoj momčadi, a mi smo imali težak zadatak nadoknaditi ga. No, momci koji su igrali u Umagu doista su pokazali da zasluženo nose Hajdukov dres! - zaključio je ponosno trener Šećer.


A.B.
 

15/2/2010 - 13:04 sati
Akademija