Mobile menu
Sastanak predstavnika Grada i Kluba: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!

Sastanak predstavnika Grada i Kluba: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!

 
23/8/2022 - 17:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!
Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!

Kreće realizacija gradskog projekta Stari Hajdukov plac - glavni je zaključak danas održanog sastanka u splitskoj gradskoj vijećnici između vodećih ljudi Grada Splita i predstavnika HNK Hajduk. Klub su predstavljali predsjednik Uprave Lukša Jakobušić zajedno s članom Uprave Ivanom Matanom. Sastanku su u ime Grada Splita prisustvovali gradonačelnik Ivica Puljak, njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić te Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju, Goran Batinić, direktor Razvojne agencije Split - RaST d.o.o., Mario Negotić, pročelnik službe za društvene djelatnosti i Dražen Pejković, viši savjetnik za pripremu dokumenata prostornog uređenja.

- Dogovor je da idemo u realizaciju gradskog projekta ''Stari Hajdukov plac'', koji će obuhvaćati Memorijalno-sportsko-parkovni kompleks Stari Hajdukov plac na kojem planiramo napraviti multifunkcionalni stadion s Hajdukom kao strateškim partnerom. Ispod tog kompleksa bi bila javna podzemna garaža, zatim bismo na Kragićevoj poljani napravili podzemnu garažu za građane Varoša, rekonstruirali tržnicu, a s južne strane bi gradili drugu scenu za Hrvatsko narodno kazalište i prostor za tradicijsku kulturu. - poručio je gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak po završetku iznimno konstruktivnog sastanka. 

Prvi korak je planiranje izrada programa natječaja do kraja ove godine, a zatim će se kroz natječaj dobiti konkretne ideje o financiraju i pokretanju realizacije. Pritom će se voditi računa o ragbi i baseball klubu Nada koji se sada tamo nalaze te će zajedno s njima pronaći rješenja koja će zadovoljiti sve uključene strane. 

- Grad nas je dočekao u najjačem sastavu i pokazao je koliko Hajduk znači Splitu, odnosno koliko Split znači Hajduku. Ovim projektom će se to samo dodatno osnažiti. Zaključak je - Hajduk će uskoro igrati na Starom placu! Rokovi su ambiciozni, a Hajduk se uključuje kao strateški partner. Sadržaj će zadovoljiti ne samo Hajduk, nego i stanovnike Varoša. Gledat ćemo da taj stadion zadovoljava najsuvremenije zahtjeve i da se tu igraju europske utakmice. Nadam se da će Hajduk uskoro igrati na Starom placu. Potrudit ćemo se da dobijemo stadion na ponos Grada, Dalmacije i Hrvatske - rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić koji je bio zadovoljan s konkretnim rješenjima na sastanku s predstavnicima Grada te dodao:

- Razgovarali smo i o Poljudu i ostaloj infrastrukturi. Zanima nas rekonstrukcija stadiona, Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti pokrenuti i završiti igralište Dalmatinca da dobijemo dodatni sadržaj i za našu žensku ekipu i mlađe selekcije. Uz postavljanje novog travnjaka, tribina, reflektora i ostalih funkcionalnosti koje su nam potrebne.

U sljedećih mjesec dana će svim sportskim akterima u Gradu Splitu biti poslana anketa o svim kratkoročnim i dugoročnim potrebama koje bi trebale biti riješene kroz realizaciju brojnih planiranih sportskih kompleksa. Jedan od važnijih projekta o kojima se razgovaralo je svakako i Gradski projekt Poljud, a Klub bi nakon dugo godina trebao dobiti infrastrukturu dostojnu svog imena i renomea. Svakako, ovo su važni projekti sadašnjosti i budućnosti kojim će osigurati kontinuitet rada, odgoja i stvaranja novih talentiranih igrača s ovog područja.

Cijeli prilog i izjave sa sastanka pogledajte na Hajduk Digital TV.

23/8/2022 - 17:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr