Mobile menu
Saša Glavaš: Gušt je raditi s ovom djecom

Saša Glavaš: Gušt je raditi s ovom djecom

 
15/9/2009 - 15:09 sati
Akademija

Hajdukovi juniori dominiraju Prvenstvom Hrvatske, u prva četiri kola nanizali su četiri pobjede. O prvim utakmicama trener Saša Glavaš kaže:

- Iznimno sam zadovoljan učinkom mojih momaka, ali i njihovim odnosom prema treningu, utakmicama, a posebno ponašnjem. Digli smo rad na višu razinu, njegujemo pas igru, nadigravanje i pokazali smo da je Hajdukova škola najbolja u državi. A i ova "moja djeca" su predana treningu i utakmicama, pa mi je poseban gušt raditi s njima...

Što je sa suparnicima?
- Jake su škole Dinama, Osijeka, Rijeke, Varteksa, Zagreba. Postoje razlike, osimrazlika u radu, metodologijama, pitanje je koji od ovih klubova ima darovitiju generaciju. I tko može daroviti momčad istrpit u prvim koracima na seniorskoj sceni. Hajduk ima konstantu i prepoznatljivost. Dolaskom Gorana Vučevića i kondicijskog trenera Joška Vlašića rad je dobio novu moderniju dimenziju.

Ima li igrača za seniore?
- Ima, ali ne bih o imenima. Istakao bih ovo, da postoji razlika između Hajdukove djece i Osijekove. Naime, Osijek nema para, niti pritiska borbe za trofeje, pa može trpiti mladost i neisukustvo u prvoj momčadi, te malo po malo dobije igrača. Toga u Hajduku nema, traži se rezultat i djeca se za šansu u prvoj momčadi bore na kaljenju po okolnim klubovima.

Kakva je ova juniorska liga?
- Dobra, kvalitetna, ali i iscrpljujuća. Ovo je odlična priprema igračima za zahtjeve seniorskog ili, ako hoćete, profesionalnog nogometa...

15/9/2009 - 15:09 sati
Akademija