Mobile menu
Sablić: Želim veću količinu trke, agresivnost i čvrstinu

Sablić: Želim veću količinu trke, agresivnost i čvrstinu

 
11/2/2021 - 13:32 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Druga momčad Hajduka u petak će na Poljudu startati u proljetni dio prvenstva 2. HNL. Gost Bijelih bit će Opatija, a utakmica se igra u 14.30 sati. S trenerom Bijelih Goranom Sablićem porazgovarali smo o planovima u nastavku sezone, a prvo pitanje odnosilo se na upravo završene pripreme.

- Odradili smo na visokom nivou pet tjedana. Nije bilo nikakvih problema, imali smo dovoljno vremena za upoznavanje i kvalitetnu pripremu. Radili smo na podizanju kondicijske spreme, kao i na taktičko-tehničkom usavršavanju. Kako se bližio početak drugog dijela prvenstva momčad je sve bolje izgledala i hvatala formu te spremni dočekujemo prvu utakmicu.

Momčad je pojačana s nekoliko povratnika?

- Da, s posudbe su nam se vratili Dino Skorup, Jakov Blagaić i Jurica Bajić. Očekujemo da donesu dodatnu kvalitetu i tonus momcima koji su odradili prvi dio sezone. To je neophodno zbog konkurencije i vjerujemo da oni imaju taj kvalitet da podignu razinu same igre druge momčadi.

Kakav je cilj u drugom dijelu prvenstva?

- U drugoj momčadi to je uvijek razvoj mladih igrača. Želimo ih što bolje pripremiti za seniorski nogomet. Vjerujem da su i oni svjesni kako do ljeta mogu skrenuti pozornost na sebe i na sljedećim pripremama možda biti priključeni i prvoj momčadi. Na mom stožeru i meni je da im to maksimalno omogućimo kroz dobar i kvalitetan rad. Sve drugo je na njima. Imaju dobre uvjete i talentirani su. Zadovoljan sam s igračima i momčadi kao cjelinom, a na njima je da pokažu što mogu. Isto tako svjesni smo da pozicija na ljestvici gdje zauzimamo 15. mjesto nije zadovoljavajuća, iako to nije primarno, ali svakako da moramo popraviti plasman. Vjerujem da ćemo kvalitetnim igrama i pobjedama to i uspjeti. Za njih je to izazov, imamo dosta mladih igrača, a liga je zaista kvalitetna s nizom iskusnih igrača. Što prije prebolimo te, kako ih ja volim nazvati mliječne bolesti, vjerujem da će pojedinci otvoriti sami sebi put za ono što svi želimo, a to je priključenje prvoj momčadi.

 Kakav stil igre ćete preferirati kao trener?

- Tu ćemo biti fleksibilni. Ova momčad je već dugo zajedno i igrala je određenim načinom i stilom. Imali su dosta izraženu pozicijsku igru. Svakako da sve ono što je bilo dobro treba zadržati. Moj dojam je da trebamo podignuti intenzitet igre, količinu trke te agresivnost i čvrstinu. Igrači su definitivno kapacitirani za takve stvari i igranje bržeg i modernijeg nogometa i na tome smo radili proteklih pet tjedana. Jedva čekamo prvi zvižduk suca i vjerujem da će sve biti onako kako smo i zamislili.

Nekoliko riječi i o prvom protivniku.

- Opatija je vrlo iskusna momčad i pri vrhu su ljestvice. Mlada smo momčad i ova utakmica predstavlja nam izazov. Već smo dovoljno adaptirani na seniorski nogomet, vjerujemo u sebe i svoj kvalitet. Postavit ćemo se u ovoj, ali i svim drugim utakmicama tako da želimo dominirati i osvajati bodove, ali isto tako i razvijati igrače na najbolji mogući način. Ponovit ću još jednom, želim da moji igrači budu svjesni veličine kluba za koji igraju, moraju imati izraženu želju za napredovanjem i cilj im mora biti prva momčad. Jedini način da bi dobili priliku da se pokažu je težak i kvalitetan rad, a talenta neupitno imaju – zaključio je trener druge momčadi Hajduka.

11/2/2021 - 13:32 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr