Mobile menu
S priprema u Turskoj: Nutricionistkinja Dragana Olujić o važnosti pravilne prehrane za sportaše

S priprema u Turskoj: Nutricionistkinja Dragana Olujić o važnosti pravilne prehrane za sportaše

 
30/1/2018 - 19:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Započela je prodaja pretplata za sezonu 2018/19! Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2018."

Hajdukovom timu nedavno se pridružila i nutricionistkinja Dragana Olujić koja je uz Željanu Mudnić zadužena za prehrambeno savjetovanje igrača prve momčadi, dok je za uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk zadužena Dubravka Jurić.

Nutricionistkinja Olujić iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u nutricionizmu s posebnim naglaskom na sportsku prehranu, važnost i utjecaj iste na izvedbu te rezultate. Zajedno s momčadi u proteklih je 15 dana na pripremama u Turskoj pomno pratila prehrambene navike igrača, ističući važnost prehrane i suplemenata u sportu. 

- Istraživanja i znanost su dokazala kako pravilna prehrana ima značajan utjecaj na sportaše te poboljšava rezultate, ubrzava oporavak i sprječava nastanak ozljeda -  naglašava klupska nutricionistkinja Olujić. 

Pri kreiranju menija za igrače HNK Hajduk, maksimalno se koriste organske namirnice te se upotreba industrijski prerađene hrane nastoji svesti na minimum. Dragana je izrazila zadovoljstvo načinom na koji su igrači prihvatili njezine smjernice jer su i sami svjesni brojnih prednosti koje donosi pravilna prehrana.

HNK Hajduk kontinuirano radi na edukaciji o pravilnoj prehrani s dugoročnim ciljem potpunog usvajanja pravilnih prehrambenih navika i očuvanja zdravlja kako igrača Hajduka, Hajduka II i svih uzrasta Akademije Hajduka.

30/1/2018 - 19:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr