Mobile menu
Rođendanska čestitika predsjednika Marina Brbića

Rođendanska čestitika predsjednika Marina Brbića

 
14/2/2014 - 14:43 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Sretan rođendan Hajduče! (105 godin' to traje)"

Dragi hajdučki puče,

želim Vam od sveg srca čestitati 103. rođendan našega Hajduka, kojeg smo jučer obilježili, a u utorak ćemo ga zajedno i proslaviti, u jedinstvenom ambijentu i dekoru Poljuda na utakmici s Udineseom.

Od punih 103. godine koje je Hajduk upravo navršio, upravo ova posljednja obilježena je velikim turbulencijama, međutim, slobodan sam reći kako je ono najteže razdoblje ipak iza nas. Ostvaren je značajan pomak u svim segmentima poslova, te su ostvarene pretpostavke za daljnju stabilizaciju i strateško usmjeravanje Hajduka prema prijeko potrebnoj financijskoj stabilnosti.

Klub je unatoč svim problemima koji su ga pratili ove godine imao rekordan broj pretplatnika i članova u više od dvadeset posljednjih godina. Pokrenute su mnoge marketinške akcije, a u suradnji s našim partnerima osmišljen je velik broj novih hajdučkih artikala, odabran je novi, atraktivniji i financijski povoljniji tehnički sponzor, uređeni su prostori za članove, fan shop, te se priprema niz novih akcija u sličnom smjeru.

U sportskom segmentu potpisani su profesionalni ugovori s talentiranim juniorima iz našeg inkubatora, od kojih su mnogi već i pridruženi prvoj momčadi. Također, trener prve momčadi je potekao iz našeg Kluba, trener koji zna i osjeća naš mentalitet, igru, kao i bilo hajdučkoga puka što se osjeti i na travnjaku.

Rezultatski je ovo isto tako bila uspješna godina, unatoč mnogim problemima koje opterećuju ligaška natjecanja, a na koje smo ustrajno upozoravali, što ćemo i nastaviti dok god imamo razloga za to. 

Gledajući prema naprijed, 104. godinu koja je pred nama smo dočekali u boljoj poziciji, međutim pred nama je još dug put do oporavka i do zauzimanja pozicije koju ovakav Klub i zaslužuje. Klub s najvećom posjećenosti u MAXtv Prvoj ligi, kako na Poljudu, tako i na gostovanjima, Klub s najvećom i najvjernijom navijačkom bazom, Klub kojeg svake godine ponovo otpišu, Klub koji se unatoč tome nikad ne predaje i iznova pokazuje koliko je velik!

Ulazimo hrabro i hajdučki u još jednu godinu borbe za Veliki Hajduk, godinu u kojoj planiramo još više ojačati našu povezanost s Vama, našim navijačima. Pokazati Vam kako nismo zaboravili sve što ste napravili za opstanak Kluba, u ključnim i teškim danima. Pokazati mnogima, koji su to zaboravili, da se nogomet igra upravo zbog navijača, zbog pjesme i huka s tribina. Pokazati da je Hajduk toliko više od nogometnog kluba, da je utakmica toliko više od devedest minuta trčanja po travnjaku. Pokazati da su emocije, osjećaj pripadnosti, i zajednička proslava gola naših navijača i igrača baš svaki put razlog više da se ne sramimo pustiti suzu sreće i ponosa jer smo dio toga.

Ulazimo hrabro i hajdučki u svaki dan, samo s jednim ciljem, a to je Veliki Hajduk, svjesni da je bilo i težih i tmurnijih vremena, i da je svaki put Hajduk smogao snage ostati velik. Mnogi su riskirali svoje živote, nama poznati i nepoznati, vođeni ljubavlju i strasti, kovali sjajnu krunu moćnog stotrogodišnjaka.

Zato pozivamo upravo Vas navijače, životno tkivo ovog velikog Kluba, da se još više uključite u izgradnju našeg Velikog Hajduka na onaj način kako najbolje možete doprinjeti. Na tribini, na gostovanjima, kupnjom proizvoda, volontiranjem. Jer naša je zajednička dužnost da toj kruni iskovanoj kroz protekle 103 godine vratimo stari sjaj, i to ustrajnom, hajdučkom, a nadasve dostojantstvenom borbom kako smo to radili i do sada. Na ponos svojih osnivača, navijača, pomagača, igrača, funkcionera, kroz povijest, sve do današnjeg dana, ali i na ponos onih koji će to tek postati u budućnost. Hajduk je naš, ali i njihov, mi smo ga posudili od naše djece, onako kako smo ga nasljedili od naših očeva i djedova. Zajedno dajmo našoj djeci i unucima razlog da budu ponosni na nas u budućnosti kad se oni budu prisjećali ovih dana, onako kako se mi s ljubavlju i ponosom prisjećamo Hajduka u godinama prije.

Stoga Vas još jednom pozivam da zajedničkom pjesmom, ne štedeći ni dlanove niti grla, ni na tribini, ni u loži, ni na travnjaku, bez nepotrebne pirotehnike i sredstava koji nisu primjereni sportskim arenama, proslavimo 103. rođendan našega Hajduka već danas i u utorak.

Također Vas pozivam da i na svakoj utakmici proslavimo veličinu i značaj Hajduka!

Jer - Hajduk živi vječno!

S poštovanjem Vaš,

Marin Brbić

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Split

14/2/2014 - 14:43 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr