Mobile menu
Ritam dobrote Bilog srca nezaustavljivo se širi!

Ritam dobrote Bilog srca nezaustavljivo se širi!

 
24/12/2020 - 08:03 sati
Ostale vijesti
Foto: hajduk.hr
Sve vezano "Bilo srce" možete pronaći ovdje

Nakon održane skupštine Bilog srca akcije pomoći potrebitima samo se nižu i dolaze sa svih strana Hrvatska i šire. Kroz prosinac ih je održano trinaest, a do kraja godine je ostalo još nešto vremena.

- Prva akcija bila je pomoć udruzi sindrom Down 21 koja se našla u poteškoćama uslijed pandemije čime je Bilo srce pokazalo da će lokalnoj zajednici biti uvijek na raspolaganju. Nakon toga se ritam dobrote Bilog srca jednostavno počeo širiti među Društvima prijatelja Hajduka, igračima, podružnicama Torcide i članovima Hajduka - ponosno je istaknuo predsjednik Bilog srca Ivan Baranović.

U samo dvadeset dana Bilo srce je donacijama pomoglo ili će u narednih nekoliko dana pomoći udruzi Down sindrom 21, dječjem domu Maestral, Centru Juraj Bonači, Centru za autizam, Centru Slava Raškaj te Udruzi Anđeli kao važnim udrugama i ustanovama grada Splita. 

Uz to, brojna Društva prijatelja Hajduka organizirala su akcije za pomoć zajednici u kojoj žive pa su tako Đakovčani i Zadrani prikupili namirnice za potrebe socijalne samoposluge, a Zagrepčani su pomogli Kući ljubavi u kojoj su smještene trudnice i mala djeca bez doma. DPH Šibenik je pomogao beskućnicima u svom gradu, DPH Styer/Linz će donirati sredstva za izgradnju doma onima koji ga nemaju u Busovači dok je DPH Makarska u suradnji s Molitvenom zajednicom uljepšala Božić dvadeset jednoj obitelji.

Uz sve nabrojane akcije Bilo srce se donacijom priključilo i tradicionalnoj akciji splitskih novinara "Tone hrane za splitske beskućnike".

- Hajduk je simbol pod kojim i u čije ime želimo pomagati svima kojima je to potrebno. Ove akcije samo su početak te se veselimo svim onim koje nas čekaju u 2021. godini -zaključio je Baranović.

24/12/2020 - 08:03 sati
Ostale vijesti
Foto: hajduk.hr