Mobile menu
Rezultati degustacije piva

Rezultati degustacije piva

 
26/5/2014 - 17:11 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Rezultati degustacije pivaRezultati degustacije pivaRezultati degustacije pivaRezultati degustacije pivaRezultati degustacije pivaRezultati degustacije pivaRezultati degustacije piva
Rezultati degustacije piva

Ovim putem želimo zahvaliti svim navijačima i  simpatizerima Kluba na odazivu i sudjelovanju u izboru okusa novog piva HNK Hajduk. 

Kako je i najavljeno, HNK Hajduk je u suradnji s Pivovarom Osijek organizirao i održao degustacije piva na nekoliko lokacija. Pozvali smo Vas da degustirate tri različita uzorka i sudjelujete u izboru okusa, koje ćemo uskoro službeno predstaviti i plasirati na tržište. Degustacije su upriličene u Splitu (29. travnja) na dvije lokacije: u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade, te na Poljudu ispred Fan Shopa. Dan poslije, degustacija je upriličena i u Makarskoj ispred supermarketa i gastro centra Apfel. U Zagrebu (14. svibnja) u organizaciji DPH Zagreb pivo se degustiralo u Kavani i restorani Muzej.

Na svim lokacijama sudionicima degustacije ponuđena su tri različite arome piva, uzorak A, B i C. Uzorci su se ocijenjivali od 0 do 9, i to prema osobnim preferencama degustatora. Po završetku degustacija na navedenim lokacijama rezultatsku prevagu odnio je uzorak C.

HNK Hajduk se, dakle, poštujući Vaše želje, odlučio za okus piva C, okus po ukusu navijača. Uzorak C, odnosno novo klupsko pivo Hajduka, u tehnološkom smislu će karaktezirati svijetla boja piva (PILS), 4.5 % alk. Vol., bogata i stabilna pjena. Pivo se odlikuje iznimnom pitkošću i izazovnočću.

Želimo naglasiti da je naše pivo rađeno u duhu najpoznatijega zakona o pivu i to Deutsche Reinheitsgebot, zakona iz 1516. godine. Prema tom zakonu, pivo se smije proizvoditi samo od vode, hmelja, slada i kvasca, bez drugih dodataka te prirodne izvorske vode u duhu pivovarske tradicije. Voda, njezina kvaliteta i sadržaj izravno utječu na svojstva piva. Mnoge pivovare imaju svoje vlastite izvore - bunare. Novo Hajdukovo pivo će se proizvoditi od vode iz pivovarskih bunara Pivovare Osijek, uz tradicionalno kuhanje i hmeljenje, kao i vrenje i odležavanje piva na niskim temperaturama uz brižno vođeni proces. Klupsko pivo je na pravi način objedinilo i ispoštovalo ovaj svjetski poznati zakon.

Uskoro ćemo predstaviti vizualno rješenje našeg novog piva, te se nadamo da će ono biti nezaobilazno osvježenje ovog ljeta.

26/5/2014 - 17:11 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr