Mobile menu
Rezime pripremnog perioda: Šest susreta, pet pobjeda, 17 golova...

Rezime pripremnog perioda: Šest susreta, pet pobjeda, 17 golova...

 
4/2/2018 - 18:40 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2018."

Nogometaši Hajduka zaključili su seriju prijateljskih utakmica tijekom zimskih priprema za nastavak sezone. Pet pobjeda te jedan poraz u šest susreta upisali su igrači Željka Kopića tijekom priprema i na uspješan način najavili početak proljetnog dijela sezone i izazove koji ih očekuju. Gledali smo iznimno napadački raspoložen Hajduk koji je postigao čak 17 golova u pripremnom periodu (2,83 po utakmici). 

Prije odlaska u Belek hajdukovci su na Poljudu u prijateljskom susretu svladali Varteks s 5:0. U prvom pripremnom ogledu u Turskoj Bijeli su slavili protiv švicarskog Zuricha rezultatom 4:1, dok su u drugoj utakmici s 1:0 bili bolji od drugoplasirane momčadi poljske lige Lech Poznan. Posljednju provjeru uoči povratka u Split Kopićevi igrači su imali protiv slovačkog Trenčina u kojem su hajdukovci upisali pobjedu od 4:2 te su sa maksimalnim učinkom zaključili turski dio priprema.

Završne dvije provjere pred nastavak sezone Bijeli su imali na Memorijalu Andrije Ankovića koji se 28. put igra u čast legendarnog nogometaša Hajduka. U prvom susretu u kojem su veći dio utakmice igrali mlađi igrači, hajdukovci su protiv domaćina GOŠK-a doživjeli jedini poraz (2:1) u pripremnom razdoblju. Zadnji dvoboj, generalku uoči službenih nastupa Kopićeva momčad okončala je pobjedom od 2:1 protiv bosanskohercegovačkog prvaka, Zrinjskog iz Mostara.

Posebno raspoložen bio je napadački dio momčadi kojeg s tri postignuta pogotka predvode Hugo Almeida, Ahmed Said Said te novopridošlo pojačanje Adam Gyurcso. Dvaput su mreže tresli Franck Ohandza i Franko Kovačević, a po jedan gol su postigli Hamza Barry te trojac iz obrambenog dijela, kapetan Zoran Nižić te Borja Lopez i Ardian Ismajli

Listu najboljih asistenata predvodi Toma Bašić koji je suigračima u tri navrata asistirao za gol (sva tri puta iz kornera). Ukupno 30 igrača koristio je trener Kopić u pripremnim susretima, a najviše nastupa, njih šest, upisali su Hamza i T. Bašić.

Nakon točno četiri tjedna odrađenih priprema zadovoljan ostvarenim, ali i razinom rada, angažmanom te disciplinom svojih igrača je i trener Bijelih koji vjeruje da će njegova momčad na proljeće biti prava. Do prvog natjecateljskog susreta ostalo je sedam dana, a Hajdukovom strategu preostaje uvježbati završne detalje uoči utakmice u Vinkovcima protiv domaćina Cibalije s kojom Bijeli otvaraju proljetni dio sezone.

Rezultati svih utakmica tijekom zimskih priprema 2018. godine:

14.01.2018. Split: Hajduk - Varteks 5:0
20.01.2018. Belek: Zürich - Hajduk 1:4
26.01.2018. Belek: Hajduk - Lech Poznań 1:0 
27.01.2018. Belek: Hajduk - Trenčín 4:2
02.02.2018. Gabela: GOŠK - Hajduk 2:1
03.02.2018. Gabela: Hajduk - Zrinjski 2:1

4/2/2018 - 18:40 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr