Mobile menu
Rezime priprema: Efikasni Hajduk pun samopouzdanja dočekuje početak sezone

Rezime priprema: Efikasni Hajduk pun samopouzdanja dočekuje početak sezone

 
22/7/2018 - 10:16 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2018."

Nogometaši Hajduka odigrali su ukupno osam utakmica tijekom priprema za novu sezonu koje su započele 18. lipnja okupljanjem na Poljudu. Momčad Željka Kopića upisala je pobjedu u njih sedam, dok je jedna utakmica završila remijem. 

Bijeli su u pripremnom periodu pokazali iznimnu efikasnost, postigli su čak 26 pogodaka uz samo dva primljena. Dvije utakmice odigrane su u Dugom ratu i Splitu. U prvom susretu Hajduk je svladao Orkan s visokih 9:0, a nedugo zatim na Poljudu su također s uvjerljivih 4:0 pobijedili poljskog prvoligaša Górnik Zabrze. 

Hajdukovci su potom otputovali na središnji dio priprema u svoju tradicionalnu bazu na Mariborsko Pohorje. U Sloveniji i Austriji odigrali su ukupno šest utakmica protiv Vereje, Rudara, Zorye, Rubina, Drave i Rostova. Momčad Željka Kopića slavila je u pet dvoboja, dok su jedino s Rudarom iz Velenja remizirali iako je po prikazanoj igri i broju stvorenih prilika Hajduk zaslužio pobijediti i u toj utakmici. 

U osam spomenutih susreta nastupila su ukupno 33 igrača, a njih čak 15 upisalo se u strijelce. U svim utakmicama nastupili su Ivan Delić, Stanko Jurić, Domagoj Bradarić i Darko Nejašmić. Iza njih slijede Božo Mikulić, Fran Tudor, Michele Šego, Ante Palaversa, Dario Špikić i Leon Kreković koji imaju po sedam nastupa. Najviše pogodaka, po četiri, postigli su Ivan Delić i Michele Šego, a s dva postignuta pogotka slijede ih Mijo Caktaš, Adam Gyurcsó, Mirko Ivanovski, Stanko Jurić i Toma Bašić

Momčadi su se u novoj sezoni priključili Tomislav Duka, Božo Mikulić, Mirko Ivanovski, Dino Beširović, Stipe Vučur, Josip Posavec, Dario Špikić i Jairo Da Silva, a Edin Šehić vratio se s posudbe iz Rudara.

Hajduk su napustili Karlo Letica, Ivo Grbić, Dante Stipica, Zvonimir Kožulj, Petar Bosančić, Gustavo Carbonieri, Mario Tičinović, Savvas Gentsoglou i Hugo Almeida.

Iza hajdukovaca su četiri i pol tjedna priprema u kojima se radilo vrlo kvalitetno, Bijeli su odradili niz napornih treninga i jakih utakmica protiv kvalitetnih suparnika. Momčad Željka Kopića u tim dvobojima pokazala je izrazitu stabilnost i visoku efikasnost uz sjajnu igru koju krasi velika doza agresivnosti te težnja visokom posjedu lopte. Danas Bijeli nastavljaju s treninzima u Žrnovnici gdje će trenirati i u ponedjeljak, a potom će posljednja dva dana uoči utakmice 2. pretkola Europske lige protiv Slavije iz Sofije trenirati na Poljudu. 

22/7/2018 - 10:16 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr