Mobile menu
Rezime priprema: Bijeli spremni dočekuju Levski!

Rezime priprema: Bijeli spremni dočekuju Levski!

 
9/7/2017 - 20:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2017."

Hajdukovci su u Sloveniji odigrali tri pripremne utakmice i ostvarili učinak od jedne pobjede, jednog neriješenog ishoda te jednog poraza. Igrači Joana Carrilla u prvom su pripremnom dvoboju remizirali protiv Rudara iz Velenja (2:2), u drugom prijateljskom ogledu Bijeli su poraženi s minimalnih 1:0 od ukrajinske Zorye iako su gotovo cijelu utakmicu bili dominantan protivnik, ali hajdukovcima je nedostajala mirnoća i preciznost u završnici. Posljednji test uoči povratka u Split Carrillovi igrači su imali protiv momčadi Krškog i slavili rezultatom 2:0, iako je po broju kreiranih prilika ishod mogao biti uvjerljiviji u korist Bijelih. Postigli su Bijeli ukupno četiri pogotka u tri ogleda, a primili tri. Posebno napadački raspoložen bio je Ante Erceg koji je postigao ukupno tri gola, a jedan je dodao Nikola Vlašić

Uigravao je trener Carrillo na Mariborskom Pohorju zajedno sa svojim suradnicima Xavier Collom, Vikom Lalićem i Matyasom Czuczijem različite taktičke varijante. Za pripremu vratarskog trojca Dantea Stipice, Ive Grbića i Karla Letice bio je zadužen trener vratara Tihomir Bulat. Trud i angažman cijele momčadi ni u jednom trenutku nije izostao, a od prvog dana priprema u momčadi je prisutno veliko zajedništvo. Unatoč napornim i intenzivnim treninzima dobrog raspoloženja nije nedostajalo.

Momčadi su se u novoj sezoni priključili Josip Radošević, Ivan Pešić, Andre Fomitschow, Borja Lopez, Gustavo Carbonieri, Franko Kovačević te Edin Šehić, dok je tijekom priprema na Pohorju hajdukovce napustio Jefferson koji je postao igrač portugalskog Chaveza. Nova pojačanja Bijelih uspješno su se prilagodili sustavu i prihvatili filozofiju igre koju je Hajdukov trener od njih tražio.

Iza hajdukovaca su tri tjedna priprema, posljednja gotovo cijela dva odradili su u Sloveniji, a trener Carrillo zadovoljan viđenim dočekuje početak nove sezone. Od ponedjeljka Bijeli nastavljaju s treninzima u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi gdje će u četvrtak 13. srpnja s početkom u 20:30 sati dvoboju 2. pretkola Europske lige protiv bugarskog Levskog imati i službenu premijeru u novoj sezoni. 

9/7/2017 - 20:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr