Mobile menu
Remi u juniorskom derbiju

Remi u juniorskom derbiju

 
24/10/2021 - 12:53 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Juniori: Dinamo - Hajduk  1:1 (1:1)
Utakmica 10. kola Prve HNL
Igralište: Maksimir 
Sudac: Martin Turčin (Tuhelj) 
Strijelci: 1:0  Mamić (10), 1:1 Brkljača (37)
Hajduk: Silić, Škaričić (od 69. Posinković), Vladušić, Bradarić, Dominić (od 69. Jakir), Krolo (od 76. Vrcić), Capan, Brkljača (od 76. Lazar), Hrgović (od 56. Prpić), Pukštas, Čuić (od 76. Antunović). 

Hajdukovi juniori osvojili su bod na gostovanju u Maksimiru, derbi s Dinamom završio je rezultatom 1:1. Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo već u 10. minuti. Matej Mamić prošao je po desnoj strani i ubacio prema Marku Josipu Čavari na drugoj vratnici. Loptu je presjekao Hajdukov vratar Toni Silić, ali mu se nespretno odbila od ruke i završila u mreži.

Sličnu akciju, samo s lijeve strane vidjeli smo u 23. minuti. Patrik Klančir je centrirao, a Bartol Barišić iz blizine glavom šutirao pored gola. Uzvratio je Hajduk sedam minuta kasnije. Duga akcija završila je ubačajem s lijeve strane, a volej Rokasa Pukštasa zapeo je u domaćem bloku. Bijeli su tražili jedanaesterac, ali sudac Martin Turčin smatrao je da je lopta zaustavljena tijelom.

U 37. minuti momčad trenera Marijana Budimira ipak dolazi do izjednačenja. Ivan Krolo je izvanredno iz prve poslužio Luku Škaričića na desnoj strani, a njegov prizemni ubačaj Marko Brkljača je pospremio u mrežu nemoćnog Mislava Zadre.

U drugom poluvremenu utakmica je bila ravnopravna i bez mnogo prilika. Najveću su propustili domaći u 51. minuti. Mamić je još jednom prošao po desnoj strani i onda s 20 metara lijevom nogom gađao suprotni kut, no lopta je odsjela na gredi. Hajduk je u 60. minuti stvorio dosta problema obrani Dinama, nekoliko puta Bijeli su pokušavali udarcima iz blizine, ali domaći su se spašavali blokovima. 

Do kraja utakmice mreže se nisu tresle i obje momčadi osvojile su po jedan bod.

24/10/2021 - 12:53 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr