Mobile menu
Remi pionira i poraz kadeta od Lokomotive

Remi pionira i poraz kadeta od Lokomotive

 
10/4/2022 - 18:14 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Lokomotiva 1:1
HNL – 22. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Vrdoljak Christian (Opatija)

Strijelci: 1:0 Vojvodić (8), 1:1 Radić (14)

Hajduk: Bosančić, Pregelj, Milišić, Kralevski (od 40. Mlačić), Vušković, Čular (od 52. Dobronić), Vojvodić, Bistre, Radman, Ora, Šupić (od 57. Mušura).

U 22. kolu Hrvatske nogometne lige za pionire, na pomoćnom terenu stadiona na Poljudu susreli su se Hajduk i Lokomotiva. Utakmica je završila podjelom bodova, rezultatom 1:1 te nakon ove utakmice momčad trenera Zlatka Jerkovića zauzima treće mjesto prvenstvene ljestvice s 51 bodom. 

Na početku utakmice Lokomotiva je imala inicijativu te su zaprijetili već u 2. minuti u šansi nakon kornera. Ipak, Hajduk prvi dolazi u vodstvo i to u 8. minuti susreta. Nakon kornera lopta se odbija na deset metara od gola, Roko Vojvodić  se odlično snalazi u gužvi u šesnaestercu te plasira loptu u desni kut Lokomotivinog gola. 

Nedugo nakon Hajdukovog gola, Lokomotiva je uspjela izjednačiti i postaviti konačni rezultat ove utakmice. U 14. minuti za goste je zabio Radić, a nakon pogotka za izjednačenje, nije bilo izglednijih prilika do kraja prvog poluvremena. 

Iako do kraja utakmice više nije bilo golova, obje ekipe su imale izgledne šanse za sva tri boda u drugom dijelu utakmice. U 43. minuti krilo Lokomotive probija lijevu stranu i upućuje udarac prema golu, ali Hajdukov golman Ivan Bosančić je odlično pozicioniran. Pfeifer je zatim pucao nakon solo prodora ali njegov udarac završava u bloku. Bijeli su imali nekoliko izglednih šansi na samom kraju utakmice od kojih je najviše obećavala ona posljednja. Nakon slobodnog udaraca sa sredine terena pred vrata se ubacio Dobronić, međutim njegov udarac nije pogodio okvir gola. 

KADETI: Hajduk – Lokomotiva 0:1
HNL – 22. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Jurić Ante (Split)
Strijelci: 0:1 Vlahovski (5)

Hajduk: Fesyuk, Katić (od 63. Hodak), Krstanović (od 70. Božić), Begonja, Šimić, Šemiga, Lončar (od 53. Prusina), Reić (od 70. Duić), Brajković, Jurak, Antunović (od 63. Bobanović). 

U okviru 22. kola kadetske HNL susreli su se Hajduk i Lokomotiva, a utakmicu su bolje otvorili gosti koji su poveli preko Kosovića koji je zabio iz slobodnjaka s dvadesetak metara već u 5. minuti susreta. 

Nakon rano primljenog gola, Bijeli su preuzeli inicijativu te većinom redali izgledne prilike po desnoj strani preko Ivana Katića i Lovre Lončara.U 17. minuti Katić je probio po boku i izborio aut nakon kojeg stavlja Lončara u dobru šansu, ali njegov udarac ipak odlazi pokraj gola. U 21. minuti Lončar se ponovno našao u izglednoj prilici, ali Lokomotivin golman Jerković brani.

Nastavljaju se Hajdukove prilike po desnoj strani, Katić ulazi u šesnaesterac, ali njegov udarac ide preko gola. Lokomotiva počinje dominirati u drugom dijelu prvog poluvremena. U 26. minuti nakon nabačaja u sredinu, Godec puca glavom, ali lopta prolazi tik uz vratnicu. Ponovno Lokomotiva prijeti nakon nabačaja u 29. minuti, ali ne uspijevaju iznenaditi Fesyuka. Hajduk je zaredao nekoliko dobrih prilika na kraju prvog poluvremena, ali je rezultat ostao nepromijenjen. 

Trener Hajdukovih kadeta Luka Vučko je napravio pet zamjena te su Bijeli konstantno pritiskali goste iz Zagreba i tražili izjednačenje, međutim Lokomotiva je smirenom igrom u obrani uspjela sačuvati pozitivan rezultat i sva tri boda. 

Sažetke utakmica pogledajte na HDTV-u. 

10/4/2022 - 18:14 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr