Mobile menu
Remi kadeta protiv Lokomotive, pioniri poraženi

Remi kadeta protiv Lokomotive, pioniri poraženi

 
12/5/2019 - 14:24 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Lokomotiva - Hajduk 1:0 (1:0)
Utakmica 24. kola Prve HNL
Igralište: Kajzerica
Gledatelja: 70
Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica)
Strijelac: 1:0 Jagić (7)

Hajduk: Mišević, Đolonga, Botica (od 60. Stjepanović), Zubanović, Goreta, Radonić, Petrović,  Nazor, Škorlić (od 60. Jurić-Petrašilo), Brkljača, Kamber (od 54. Antunović).

Hajdukovi pioniri poraženi su od ovogodišnjeg prvaka Lokomotive na gostovanju u Zagrebu. Utakmica je odlučena već u sedmoj minuti kada je Šimun Jagić najbolje reagirao nakon jednog kornera i glavom svladao Hajdukovog vratara Luigija Miševića. Lokomotiva je ovim pogotkom okrunila nešto bolju igru u prvom dijelu.

Momčad trenera Marka Sičića u drugom poluvremenu je uspostavila ravnotežu te u većem dijelu imala inicijativu, ali nismo vidjeli mnogo izglednih prilika. Najopasnije prijetnje golu Dominika Vincelja djelo su Mislava Petrovića i Marina Kambera, no mreža domaćih nije se tresla i bodovi su ostali u Zagrebu.

-

KADETI: Lokomotiva - Hajduk 3:3 (2:2)
Utakmica 24. kola Prve HNL
Igralište: Kajzerica
Gledatelja: 80
Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica)
Strijelci: 0:1 Buljan (24), 1:1 Rendulić (29), 2:1 Bužanić (31), 2:2 Domančić (34), 3:2 Bužanić (62), 3:3 Ćubelić (68)

Hajduk: Silić, Unušić (od 74. Telebar), Bekavac, Buljan, Galić, Grabovac (od 65. Miljanić), Topić (od 52. Ljubičić), Klarić, Domančić (od 52. Škugor), Ćubelić, Petrović. 

Kadeti su u izuzetno uzbudljivoj utakmici osvojili jedan bod. Momčad Jure Srzića povela je u 24. minuti pogotkom Tvrtka Buljana. On je nakon kornera bio najviši u skoku i glavom svladao domaćeg vratara Bruna Petrčića. Potom domaćin u samo tri minute režira preokret. Poravnanje rezultata donio je Lokomotivi Joško Rendulić koji je iskoristio jednu pogrešku obrane Bijelih u 29. minuti, a samo dvije minute kasnije Tonija Silića je svladao i Karlo Bužanić. Bijeli stižu do poravnanja lijepim pogotkom Marka Domančića. Hajdukov mladi napadač snažno je potegao desnom nogom iz daljine i pogodio donji desni kut vrata Lokomotive, pa se s 2:2 otišlo na poluvrijeme.

U drugom dijelu obje ekipe pokušavaju doći do pobjede, Bijeli su su u prvih 15-ak minuta stvorili dvije lijepe prilike, ali se prva zatresla mreža gostujućeg vratara. Bio je to pravi eurogol Bužanića koji je s 18 metara pogodio rašlje nemoćnog Silića. Hajduk nije posustajao i šest minuta kasnije Ivan Ćubelić je poentirao za konačnih 3:3 vrlo lijepim pogotkom iz slobodnog udarca s 25 metara, koji je Bijelima donio jedan bod.

12/5/2019 - 14:24 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr