Mobile menu
Remi juniora u Dugopolju

Remi juniora u Dugopolju

 
30/11/2022 - 15:23 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Dugopolje - Hajduk 0:0
 
1. HNL – 7. kolo
Igralište: Š.C. Hrvatskih vitezova
Sudac: Ante Jurić (Split)
Hajduk: Buljan, Đolonga, Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović, Capan, Šemiga (od 61. Kavelj), Nazor (od 46. Ćalušić), Brajković (od 75. Hrvojevic), Vrcić, Antunović (od 66. Jemo).
Juniori Hajduka osvojili su bod na gostovanju u Dugopolju, u zaostalom susretu 7. kola. Utakmica je završila bez pogodaka, a iz prvih 45 minuta možemo izdvojiti samo veliku priliku Mate Antunovića u 10. minuti. Mateo Jurić-Petrašilo je preciznom dugom loptom pogodio Jeru Vrcića koji je ubacio s desne strane, a Antunović je sa sedam metara šutirao glavom preko gola.

Više uzbuđenja bilo je u drugom poluvremenu. Već u 47. minuti Roko Brajković je pronašao Vrcića u dobroj poziciji, ali njegov udarac brani Marko Grgur Pelivan. Hajduk je imao inicijativu, ali su se domaći organizirano branili. U periodu od 64. do 70. minute dva puta su zaprijetili i igrači Dugopolja. Najprije je s ruba šesnaesterca dobro šutirao Ivo Čengić, a Borna Buljan ukrotio je udarac iz dva pokušaja, da bi potom jedna duga lopta pala u šesnaesterac Hajduka ispred Luke Petrovića, ali se Buljan bolje snašao i došao do nje prije dugopoljskog napadača.

Najveću šansu za momčad trenera Marijana Budimira imao je Marin Ćalušić u 74. minuti. On je spretno iskoristio nesporazum u obrani Dugopolja i sa 16 metara pokušao prebaciti istrčalog vratara domaćih, ali je on dobro reagirao i uhvatio loptu koja je bila nedovoljno visoka. Deset minuta kasnije Ante Kavelj je lijepo odložio loptu za Boška Jemu, koji sa 16 metara pogađa dobro postavljenog Pelivana. U samoj završnici gosti su pokušali pojačati pritisak i stvorili dvije dobre situacije u kojima nisu iskoristili istrčavanja u prazno domaćeg vratara, nakon kojih njihovi udarci nisu pronašli cilj.

30/11/2022 - 15:23 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr