Mobile menu
Remi juniora Hajduka i Rudeša

Remi juniora Hajduka i Rudeša

 
7/3/2020 - 14:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Juniori: Hajduk – Rudeš  1:1  (1:0)
Utakmica 17. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 150
Sudac: Marino Majstrović (Split)
Strijelci: 1:0 Ljubičić (42), 1:1 Čvrk (50)

Hajduk: Perić, Iličić, Grabovac, Škaričić, Bekavac, Mijatović, Jenjić (od 77. Krolo), Buble (od 60. Biuk), Lauš, Domančić (od 72. Topić), Ljubičić.

Juniori Hajduka nisu uspjeli pobijediti Rudeš na Poljudu, u utakmici 17. kola 1. HNL. Hajduk je u prvom dijelu imao više od igre, a prvu prigodu propustio je Marko Domančić u sedmoj minuti. Bijeli su prebacili težište igre pred šesnaesterac Rudeša, jedna lopta došla je do Hajdukovog napadača koji je oštro tukao sa 17 metara, ali je netko iz gostujuće obrane podmetnuo nogu i blokirao šut. Potom u periodu od 19. do 30. minute Marin Ljubičić čak četiri puta prijeti gostima, ali bez promjene na semaforu. Ipak, prije odlaska na odmor momčad trenera Marijana Budimira dolazi u vodstvo. Ljubičić je prihvatio jednu dubinsku loptu, prevario svog čuvara i s desetak metara pogodio lijevi kut gostujućih vrata. S vodstvom Hajduka od 1:0 otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrom šansom Hajduka, lijepu akciju iz prvog dodira odigrao je napadački red Bijelih, Ljubičić je ubacio s ruba šesnaesterca, ali je vratar gostiju Matija Bruči pravovremeno intervenirao i presjekao loptu. U 50. minuti Rudeš stiže do izjednačenja. Bruno Brajković iskoristio je jednu pogrešku u obrani Bijelih i oduzeo loptu te ubacio s desne strane, a Tomislav Čvrk je najviše skočio i loptu glavom poslao u mrežu nemoćnog Ivana Perića. Hajduk je i u drugom dijelu imao inicijativu, najviše akcija stizalo je s lijeve strane po kojoj je od 60. minute prijetio Stipe Biuk. Najveću priliku Bijeli su propustili u 64. minuti kada je snažan udarac Tina Blaža Lauša s 14 metara uzdrmao lijevu vratnicu. Lauš je u 85. minuti požrtvovno startao i presjekao loptu u protivničkom šesnaestercu, a Domagoja Topića su centimetri dijelili od toga da je gurne u mrežu. Lauš je i u sudačkoj nadoknadi opasno ubacio loptu s desne strane, a gostujući vratar je krajnjim naporom uspio uhvatiti ispred natrčalog Biuka. Gosti su najveću priliku za pobjedu imali u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je Mislav Matić snažno opalio iz slobodnog udarca s 25 metara, a lopta je prohujala nekoliko centimetara iznad prečke.

7/3/2020 - 14:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr