Mobile menu
Remi juniora Hajduka i Rijeke

Remi juniora Hajduka i Rijeke

 
18/5/2019 - 16:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Rijeka 1:1 (0:1)
Utakmica 25. kola Prve HNL
Igralište: Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Goran Gabrilo (Split)
Strijelci: 0:1 Smolčić (35. - 11 m), 1:1 Brnić (73)

Hajduk: Sentić, Dellova (od 46. Iličić), Vušković, Radić, Ševelj, Kosić, Pršir (od 73. Jenjić), Martinović (od 46. Giljanović), Blagaić (od 73. Tolaj), Kreković (od 66. Brnić), Bajić (od 66. Šarić).

Hajdukovi juniori osvojili su samo bod u susretu Rijekom, unatoč brojčanoj superiornosti i velikom broju stvorenih šansi. U prvom dijelu utakmica je bila ravnopravna te smo vidjeli nekoliko prigoda s obje strane. Gostujućem vrataru prijetili su Jurica Bajić, Leon Kreković i Mario Vušković, dok je s druge strane Karlo Sentić lijepo obranio šuteve Josipa Mitrovića u 27. i Domagoja Jelavića u 32. minuti. Vušković je nešto ranije požrtvovnim startom blokirao opasan pokušaj Jasmina Omerovića. Gosti su poveli iz jedanaesterca koji je oštrim startom skrivio Stipe Radić u 35. minuti. Siguran s bijele točke bio je Ivan Smolčić.

Isti igrač isključen je u 53. minuti nakon oštrog prekršaja na Krekoviću u izglednoj prilici za gol. I prije ovog isključenja Bijeli su imali veliku priliku za izjednačenje, tri puta u istoj akciji šutirali su Jurica Pršir i Jakov Blagaić, ali su gosti sve uspjeli blokirati. Dvije prigode za izjednačenje imao je i desni bočni David Iličić, no u prvom pokušaju je u izglednoj situaciji šutirao pored vratnice, a potom je umjesto udarca pokušao s dodavanjem koje nije bilo precizno. U 61. minuti centimetri su Vuškovića dijelili od postizanja pogotka. Iličić je ubacio, a Vušković iz blizine pogodio prečku. U periodu od 64. do 70. minute, vidjeli smo četiri pokušaja Bijelih s visine jedanaesterca, ali se mreža Ivora Pandura nije zatresla. Blagaić je bio neprecizan, a udarce Bajića, Pršira i Ivana Šarića obranio je riječki vratar. Momčad trenera Igora Tolića do izjednačenja je ipak došla u 73. minuti. Šarić je oduzeo jednu loptu i odmah nabacio za Ivana Brnića, a ovaj glavom šalje loptu u mrežu. U sljedećoj minuti sam je na 13 metara od gola Bleart Tolaj, ali šutira previsoko. Pet minuta prije kraja Bijeli ne uspijevaju do vodstva nakon lijepe akcije Bruna Jenjića i Kosića. U sudačkoj nadoknadi napokon se zatresla mreža Rijeke, strijelac je bio Brnić, ali se po ocjeni pomoćnog suca Marija Pepura radilo o zaleđu i susret je završen podjelom bodova.

18/5/2019 - 16:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr