Mobile menu

Hajduk II

Hajduk II

2:2

Opatija

Opatija

Natjecanje: 18. kolo
Mjesto: Split
Datum: 12/2/2021
Remi Hajduka II i Opatije na Poljudu

Remi Hajduka II i Opatije na Poljudu

 
12/2/2021 - 16:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Ivica Čavka

HAJDUK II - OPATIJA  2:2 (0:1)
2. HNL - 18. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica)

Strijelci: 0:1 Bjelanović (6), 0:2 Bjelanović (83), 1:2 Chinedu (90+1), 2:2 Ćubelić (90+4)

HAJDUK II: Ninčević, Unušić, Škaričić, Bekavac, Barišić, Skorup, Šošić (od 76. Ćubelić), Blagaić (od 84. Jurica), Lauš (od 84. Jenjić), Tolaj (od 62. Chinedu), Šarić (od 62. Bajić). 

OPATIJA: Iveša, Kukoč-Petraello, Kričković (od 46. Malinić), Jukičić, Ivančić (od 46. Furijan – od 61. Bogolin), Glavaš, Bilobrk (od 46. Maloku), Pejanović (od 79. Junuzović), Lucić, Bjelanović, Zgrablić.

Hajduk II je na startu proljetnog dijela 2. HNL, na Poljudu osvojio bod protiv Opatije. Konačan rezutat bio je 2:2, iako su gosti u 90. minuti imali vodstvo od 2:0.

Ivan Ćubelić, mladi veznjak Hajduka II rođen 2003. godine ušao je u 76. minuti umjesto Madžida Šošića te asistencijom i pogotkom uvelike usmjerio ovu utakmicu.  Najprije je u prvoj minuti sudačke nadoknade s desne strane precizno gađao Stephena Chinedua koji odličnom reakcijom loptu šalje u desni kut Vanje Iveše za smanjenje vodstva gostiju. Tri minute kasnije Ćubelić je izveo slobodan udarac s 22 metra i preciznim udarcem prevario gostujućeg vratara za konačnih 2:2.

Dvostruki strijelac za Opatiju bio je Marko Bjelanović u šestoj i 83. minuti, oba puta na asistencije nekadašnjeg hajdukovca Tonća Kukoč-Petraella. U dinamičnoj i živoj utakmici više prigoda vidjeli smo u prvom dijelu, a najbliže pogotku Bijeli su bili u 33. minuti kada je Jakov Blagaić nakon kornera s 13 metara pogodio prečku.

U sljedećem kolu Hajduk gostuje kod druge momčadi Dinama.

Trener Bijelih Goran Sablić ocijenio je utakmicu sadržajnom i pohvalio karakter svojih igrača.

- Momci su bili energični, pokušavali, tražili rješenja kroz tranziciju i osvajanje druge lopte. Na dugim loptama i prekidima smo imali problema u skoku zbog deficita u visini. Dominirali smo posjedom u oba poluvremena i nakon 0:2 nam je ostalo malo vremena. Drago mi je da se momci nisu predavali i došli su do boda koji smo po mom mišljenju zaslužili. Ova momčad ima potencijal, u zadnjoj liniji danas su nastupila tri juniora. Sve su to mladi igrači koji su se već adaptirali i imaju talenta i kreativnosti te vjerujem kako će skrenuti pozornost na sebe u narednom periodu – zaključio je trener Hajduka II.

12/2/2021 - 16:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Ivica Čavka