Mobile menu

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

0:0

ŽNK Osijek

ŽNK Osijek

Datum: 12/5/2024
Remi hajdučica s vodećim Osijekom

Remi hajdučica s vodećim Osijekom

 
12/5/2024 - 14:40 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

ŽNK Hajduk - ŽNK Osijek 0:0
SuperSport 1. HNLŽ - Liga za prvaka
Stadion: Poljud
Hajduk: Fiket, Pedić (od 85. Prskalo), Herceg, Čikotić, Vlajčević (od 76. Bukač), Kukavica, Bakalar, Čanjevac, Bagarić (od 90. Mišura), Grebenar, Vlastelica (od 46. Petković).
Utakmica je otvorena dobrom šansom za Lorenu Balić u 3. minuti, ali sa šest metara je bila neprecizna. Pet minuta kasnije pokušava Marija Damjanović glavom, ali Laura Fiket je sigurna. Deset minuta je trebalo bijelima da uđu u utakmicu, Andrea Grebenar je pokušala na dodavanje Bagarić, obranila je vratarka gostiju, a Laura Vlastelica je blokirana u namjeri da odbijenu loptu ubaci u mrežu.  Igračice Tamare Benković dobro su stajale na terenu i bile agresivne. Najbliže zgoditku Hajduk je bio u 18. minuti kada je ubačaj Branke Bagarić prošao tik uz vratnicu gola Osijeka. Bila je to posljednja ozbiljna situacija u prvom dijelu. Igralo se većinom između dva šesnaesterca, vrlo čvrsto i borbeno. Osijek je pred kraj poluvremena imao par vezanih kornera iz kojih se nije dogodilo ništa ozbiljno. 

Prva ozbiljna situacija u nastavku dogodila se u šesnaestercu Osijeka, Grebenar je glavom tukla pored gola. Na isti način zatim pokušava i Kristina Nevrkla, ali lopta ide ravno u Fiket. Hajduk je često dolazio u zonu gola, ali nedostajao je završni pas. U 84. minuti tuče Balić iz voleja s 25 metara, ravno u Fiket. Bijele su zasluženo osvojile vrijedan bod protiv favoriziranih Osječanki, a u sljedećem kolu na Poljud dolazi zagrebački Dinamo.

- Teška utakmica za obje ekipe, zasluženo smo osvojili bod. Kroz svih 90 minuta nadmetanja, za razliku od prošlih utakmica dosta smo dobro kontrolirali posjed. To smo i uvježbavali i zato sam zadovoljna. Bitno je da iz kola u kolo napredujemo sve više i više - rekla je nakon remija trenerica Bijelih Benković.

12/5/2024 - 14:40 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr